Diesel 140 KM wszystko jest ok jak sie nic nie sypie ale jak coś poleci toooooooooo uuuuuu
[ Dodano: 25-01-2012, 19:43 ]
Nodeusz napisał/a:
@ pawunia
przerabiałem ostatnio temat zatartego silnika w skodzie ..... współczuję
Skoro przerabiałeś ten temat to wiesz jakie są koszty ja koszty trzymam w tajemnicy i sie nimi nie bede chwalił, powiem jedno przy obecnych stawkach za kiłometr to długo nie odłożę do skarpety tyle żeby było na ponowną naprawę tfu pluję przez lewe ramie żeby wiecej mnie taka przyjemność nie spotkała. Dwumasę chciałem zamienić na stare koło zamachowe bo słyszałem że jest zamiennik i można powrócić do jednomasowgo koła ale jak pech to pech nie w moim przypadku wiec trzeba było robić wszystko, ale nic to najważniejsze że już od połowy grudnia śmigam po mieście i zamiatam kwity
pozrdawiam wszystkich
Rozpierdaczył się kiwaczek i paseczek spadł klinując wisko za pomocą noża usunięto paseczek i jazda do warsztaciku bez wspomaganka przez całą warszawę 4 h roboty z gratami i wyjazd zarabiać kasę
ruch życia z wileńskiego na wschodni 8.40 zł
_________________ Jeśli walczymy możemy przegrać , jeśli nie walczymy jesteśmy przegrani
A ja trochę o Warszawskich ulicach.
Dostaję zlecenie szczęśliwie po 1h stania. Lecę pod adres,a tu nagle jebut taka mała dziurka na pół koła. Przejechałem jak po maśle z tym,że po skręceniu w prawo coś piardło i okazało się,że wyskoczył sworzeń z wahacza. Do kompletu wyskoczyła także półoś ze skrzyni. Kółko jakoś tak pod kątem siadło. No to telefon na 997 (nawet szybko się zjawili) pogadali,protokoły spisali,oględziny samochodu i dziury zrobili i pojechali. A mi doradzili złożenie pozwu przeciw zarządcy tej ulicy i heja. Prawda jakie to proste?
A teraz pytanie czy ktoś już coś takiego przerabiał i jest mi w stanie coś na ten temat powiedzieć,bo choćby góry srały to nie mam zamiaru popuścić.
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
Powinowactwo z taksówką: Taxi
Korporacja: ?
Piwa: 123/139 Skąd: Żoliborz
Wysłany: 25-02-2012, 00:10
Ja nie przerabialem ale z różnych reportaży wiem że daleka droga przed Tobą. Dobrze że byla policja. Będziesz miał podkładke. Musisz ustalić zarządce drogi i chyba w pierwszej kolejności udać się do niego. Pewnie jakieś pismo wyjaśniające i domaganie się odszkodowania. Każdy zarządca jest ubezpieczony. Pytanie tylko czy pójdą na ugodę czy na udry. Jak na udry to czeka Cię sprawa sądowa.
I tak muszę wywalić kapustę z własnej kieszeni na zrobienie samochodu. A potem to ch... im w będę miał czas poczekać na nawet jakiekolwiek pieniądze. Ot tak dla zasady chociażby.
Łajzy radary nowe stawiają,a dróg nie ma komu zrobić. Ale po co jak elita samolotami lata
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
Najwazniejsze to ustalic wlasciciela drogi. Potem trzeba wyslac pismo z fakturami za reperacje i dobrze jest dodac zdjecia dziury. Wlasciciel drogi ma wykupione ubezpieczenie i tam Cie skieruja. Pozniej norma procedura jak przy kolizji.
Zycze powodzenia i nie odpuszczaj, tym bardziej ze byla Policja i zrobila notatke to sprawe masz wygrana.
Kotos przerabiał podobną ''akcję'' i chyba już od roku sprawa w sądzie bo jakieś śmieszne pieniążki mu zaproponowali....mimo że miał wycenę PZM-otu ale coś więcej jak chcesz wiedzieć to musisz jego pytać
Powinowactwo z taksówką: Taxi
Korporacja: Wolny Strzelec
Piwa: 85/29 Skąd: się biorą CZOPKI
Wysłany: 26-02-2012, 08:49
Ktoś mi dżwignął avatar i podpis skandal
_________________ Better Dead Than Red!!!
"Niech się prostuje nieszczęść splot i niechaj drżą moskiewskie karły,
hańba wierzącym w sierp i młot, chwała za niepodległość zmarłym!"
Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 33/93 Skąd: warszawa
Wysłany: 26-02-2012, 20:35
Dimple,ja wpadłem 3 tygodnie temu,ale złożyłem z AC i oni będa dochodzić od właściciela dziury kasę z regresem.Ja złozyłem tylko za przestój do UG praga Pn. bo to ich droga była.
Powinowactwo z taksówką: były taxidriver
Piwa: 28/45 Skąd: zewsi
Wysłany: 26-02-2012, 20:37
Dimple napisał/a:
A teraz pytanie czy ktoś już coś takiego przerabiał i jest mi w stanie coś na ten temat powiedzieć,bo choćby góry srały to nie mam zamiaru popuścić.
Jak to jest ZDM to wiadomo gdzie ich szukać , trzeba napisać pismo i załączyć zdjęcia dziurki oraz kosztorys naprawy samochodu ,a także zdjęcia uszkodzonego pojazdu ,załączyć też rachunek za holowanie .To długotrwała procedura jest, więc trzeba być wytrwałym i cierpliwym ,Informację kto jest właścicielem dziury udzieli Zarząd Dróg Miejskich ul.Chmielna , a jak to była osiedlowa to może być jakaś spółdzielnia lub dewloper.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum