Warsztat który ogarnie podłączenie turbo w w 210 z silnikiem 2.9
interesuje mnie raczej sprawdzenie instalacji prądowej i podciśnienia czy dobrze podpięte w modelu bo wszystko sprawne a turbo brak
nie interesuje mnie podpięcie do kompa stwierdzenie i dalej kopa za bramę
warsztat od A do Z
_________________ Jeśli walczymy możemy przegrać , jeśli nie walczymy jesteśmy przegrani
Powinowactwo z taksówką: licencja
Korporacja: jakas jest
Piwa: 15/21 Skąd: z domu
Wysłany: 05-10-2011, 19:37
Spróbuj na orzechowej u Tomka. Ja jutro jadę z podobnym problemem ( braki w mocy ) do Łomianek. Ale dopiero jak ich przetestuje będę mógł sie wypowiedzieć na ich temat. Podobno są niezli. Zobaczymy
_________________ Ze świata statystyk: 90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes
Dzięki czekam na info,u mnie czuc ten moment kiedy turbo ma się włączyć ale się nie włącza i sinik kręci tylko 3000 obrotów
może to być np. zawór podciśnieniowy sterujący pracą turbiny. Możesz popróbować sam się pobawić i wyjąć od któregoś z chłopaków i zobaczyć czy to to, albo jedź do Maćka na Czeremchową powinien ogarnąć temat bez większego problemu. Kumaty jest.
Dzięki czekam na info,u mnie czuc ten moment kiedy turbo ma się włączyć ale się nie włącza i sinik kręci tylko 3000 obrotów
Jeżeli wchodzi Ci w tryb awaryjny (do 3000 obr.) to najprawdopodobniej jest to zawór sterujący (regulujący) pracą turbiny-podciśnieniowy. Jak otworzysz maskę to znajduje się on w okolicy pompki recylkulacyjnej koło turbo - taki zaworek z kostką elektryczną od dołu i 3 przewodami podciśnienia, natomiast z drugiej strony komory silnika znajduje się taki sam zaworek sterujący pracą zaworu recylkulacji spalin, jest taki sam możesz je zamienić i zobaczyć czy wtedy będzie poprawa. Jeżeli nie to postawiłbym na czujnik ciśnienia doładowania.
W silniku 2,9 oba sterowniki podciśnienia przymocowane są do obudowy filtra powietrza i jeśli nie pomorze jak pisał Lolo podmianka któregoś z nich to należy sprawdzić zasilanie elektryczne tych sterowników,brak prądu w tych sterownikach powoduje natychmiastową pracę silnika w trybie awaryjnym,należy też zwrócić uwagę na czujnik przepływu powietrza doładowanego,który znajduje się na górnej części rury intercoolera przed przepływomierzem-jego niesprawność też może powodować wejście w tryb awaryjny.Innym przypadkiem przechodzenia w tryb awaryjny w czasie jazdy może być nieszczelność w obwodzie intercoolera.
U Kolora wymieniono/podmieniono/zastąpiono wszystko po kolei to przymocowane do "kielicha"jest ok ,plastikowe zawory przy filtrze powietrza są ok powietrze się pompuje (podobno)założony nowy przepływomierz powietrza w rurze plastikowej
Pojechałem na Chruściela i tam im wyszło że plastikowe przy filtrze są uszkodzone ,więc wróciłem do Kolora i dalej jeszcze raz ta sama procedura i znów nic może wężyki podciśnienia są żle założone na te plastiki ,a może przyczyną jest to że przewody dostarczające prąd do tych podciśnień były twarde i lekko bez izolacji ,zaizolowałem i nic już mam dość
muzę gdzieś pomierzyć prąd lub zrobić przeszczepy przewodów może pomoże
_________________ Jeśli walczymy możemy przegrać , jeśli nie walczymy jesteśmy przegrani
Jeżeli masz manual to może to być nawet czujnik przy pedale sprzęgła, podepnij żelastwo pod STAR DIAGNOSIS(tylko i wyłącznie)i wyjdzie wszystko. Jeżeli chodzi o elektronikę w MB to polecam Michała z Instalatorów 722900000 -
Powinowactwo z taksówką: licencja
Korporacja: jakas jest
Piwa: 15/21 Skąd: z domu
Wysłany: 06-10-2011, 21:07
Niestety SD wszystkiego nie wykaże. Na kompie wszystko jest ok a występuje brak mocy na niskich obrotach. Byłem dziś w dziekanowie , wymienilem zawor turbiny bo akurat wczoraj był zaniemogl. Sugestia chłopaków żeby wyciąć katalizator. Ma to chyba sens. Chłopaki są chyba kumate i chętni do pracy. Pierwszy raz u nich byłem wiec trudno stwierdzić czy i jaka maja wiedzę. To byli pracownicy Brolera.
_________________ Ze świata statystyk: 90% właścicieli BMW kupiło je tylko dlatego, że nie potrafiło przeliterować słowa Mercedes
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum