logo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: stop, taxi

STOP TAXI
Autor Wiadomość
Dimple 
Sponsor
Scotch Whisky

Powinowactwo z taksówką: Taxi
Korporacja: ELE
Piwa: 147/98

Grupy: ELE TAXI
  Wysłany: 29-04-2011, 01:58   STOP TAXI

Kolejna Korporacja (sami licencjonowani taksówkarze)

=>STOP TAXI 1.90zł
Postaw piwo autorowi tego posta

Adamek 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: T A X I
Korporacja: E L E
Piwa: 7/18

Wysłany: 29-04-2011, 12:54   

Przecież to telefon "partnera"

konex 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: TAXI
Piwa: 34/83

Wysłany: 29-04-2011, 23:06   

dziwna opcja, bo faktycznie jest tel. do partnera, ta sama stawka ale np. inne siedziby. ciekawe o co chodzi. logo mają nawet fajne, ale kojarzy się z siecią heyah. może jej targetem mają być młodzi ludzie.
bo Partner młodzieżowy się nie wydaję :)

BTW,
Taxi Partner Wrocław
Co sądzicie o ich ofercie floty.

http://www.partner-taxi.pl/samochody.htm

Naprawdę dobrze to wygląda, szkoda że u nas nie ma ujednoliconych taryf.

Korzon 
Częsty bywalec

Korporacja: volfra
Piwa: 10/14
Wysłany: 30-04-2011, 00:48   

Konex,wypluj te słowa.W naszych realiach mogłoby się tn skończyć ostrym wydojeniem nas przez jakiegoś Mira,Grzecha albo innego Ździcha.Wyobraź sobie prawie 10 tys. fur do opchnięcia.A przewozy i inne wynalazki pękłyby ze śmiechu

Dimple 
Sponsor
Scotch Whisky

Wysłany: 30-04-2011, 03:00   

konex napisał/a:
BTW,
Taxi Partner Wrocław
Co sądzicie o ich ofercie floty.

http://www.partner-taxi.pl/samochody.htm

Daj spokój. Chciałbyś być Talibanem dojonym przez BinLadena? I tak już jesteśmy dojeni,ale to nie powód by dać się wykorzystywać jeszcze bardziej. Czym to się różni od A-Klass, B-Klass czy innych Priusów? [-X

Skolman
Częsty bywalec

Piwa: 3/1
Wysłany: 30-04-2011, 13:01   

Bardzo fajnie te naklejki wyglądają. Może wreszcie za prowadzenie korporacji wziął się ktoś NOWY z pomysłem na business i z ambicjami sięgającymi ponad zwykłe wydojenie kierowców z bazy. Dzwonie po weekendzie zapytać o konkrety.

Ale jak widać na stronie głównej napis TYLKO LICENCJONOWANI TAKSÓWKARZE a w zakładce praca przyjmiemy przewoźników i taksówkarzy tzn że co ? U nich też będą bagażówki ?? ?
Ostatnio zmieniony przez Skolman 30-04-2011, 15:23, w całości zmieniany 1 raz  

konex 
Zorientowany

Wysłany: 30-04-2011, 14:44   

Korzon, Dimple - Spójrzcie na to, że auta są inne marką i modelem. Chodziło mi o ujednolicenie aut pod kątem wizualnym. Tzn, takie same koguty, takie same naklejki i barwa. Znacznie lepiej to wygląda niż auta we wszystkich kolorach tęczy, jeden na dachu duży baton, inny mały, jeden takie naklejki, drugi inne. Podoba mi się że w Berlinie są budynie, a w Barcelonie np. czarno żółte taxi. Chodzi mi o wizualne ujednolicenie, a nie flotę, że w 2011 kupujemy skody, a w 2013 zmiana na forda bo wygrali przetarg, jak na nauce jazdy...

Inną rzeczą jest wiek pojazdów na tej stronie (max 5lat) choć ta ostatnia skoda i passaty moga miec wiecej. Także żeby nie okazało się to czczym i przesadzonym gadaniem jak to że glob jeździ samochodami max 6 letnimi, czy że sawa jeździ tylko mercedesami :P hahaha
5lat to jednak przesada przy naszych stawkach.

Ale swoją drogą niech ktoś się weźmie za stan aut. niezły cyrk jest w City. nie dość że jeżdżą małe auta pug 206, czy fabia hatchback, to skrajnie ford sierra ze 20letni (z grochowa), i ostatnio często przeze mnie widziane audi cygaro wydychające z siebie tyle trujących spalin, co ze sto innych aut, malowane sprayem pod blokiem. masakra po prostu. Gdzie jest właściciel korpo że tego nie widzi?!
To ma być wizytówka miasta??

Dimple 
Sponsor
Scotch Whisky

Wysłany: 30-04-2011, 15:33   

A ja bym nie chciał,żeby mi ktoś kazał przemalować mojego Passka np na żółto albo biało. Najpierw to ja bym chciał godnie zarobić jak biały człowiek a nie jak czarnuch na plantacji bawełny. Jak zaczniemy zarabiać jak ludzie to może wtedy będzie nas stać na nowsze samochody, jednakowe kolory,czy wymianę aut po jakimś tam krótkim czasie. Jak na razie to ja nie mam czasami na naprawy,a co dopiero mówić o ujednolicaniu czegokolwiek.

Tomek 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 199/187
Wysłany: 30-04-2011, 19:35   

konex napisał/a:
Korzon, Dimple - Spójrzcie na to, że auta są inne marką i modelem. Chodziło mi o ujednolicenie aut pod kątem wizualnym. Tzn, takie same koguty, takie same naklejki i barwa. Znacznie lepiej to wygląda niż auta we wszystkich kolorach tęczy, jeden na dachu duży baton, inny mały, jeden takie naklejki, drugi inne. Podoba mi się że w Berlinie są budynie, a w Barcelonie np. czarno żółte taxi. Chodzi mi o wizualne ujednolicenie, a nie flotę, że w 2011 kupujemy skody, a w 2013 zmiana na forda bo wygrali przetarg, jak na nauce jazdy...

Inną rzeczą jest wiek pojazdów na tej stronie (max 5lat) choć ta ostatnia skoda i passaty moga miec wiecej. Także żeby nie okazało się to czczym i przesadzonym gadaniem jak to że glob jeździ samochodami max 6 letnimi, czy że sawa jeździ tylko mercedesami :P hahaha
5lat to jednak przesada przy naszych stawkach.

Ale swoją drogą niech ktoś się weźmie za stan aut. niezły cyrk jest w City. nie dość że jeżdżą małe auta pug 206, czy fabia hatchback, to skrajnie ford sierra ze 20letni (z grochowa), i ostatnio często przeze mnie widziane audi cygaro wydychające z siebie tyle trujących spalin, co ze sto innych aut, malowane sprayem pod blokiem. masakra po prostu. Gdzie jest właściciel korpo że tego nie widzi?!To ma być wizytówka miasta??

Liczy kasę z bazy.

Jak dla mnie wszystko rozbija się o stawkę.Nie da się mieć super wozu , który się zmienia co 5 lat przy zaniżających ceny Groszach czy Globach.O jakiś tam Eco nie wspomnę.
Potem czytam wynurzenia jakiegoś idioty na forum Gazeta.pl ,że taksówkarze mają stare wozy.Jakie mają mieć?Nowe?Za co?Za 1,8zł?Za 2zł?

Wejście 10zł, czasówka 50zł, stawka minimalna za km - 2zł.
Najlepsze korpo jeżdżą po min. 3zł na szybie.

Wtedy można marudzić.

konex 
Zorientowany

Wysłany: 30-04-2011, 19:40   

Nie mówię o "SUPER WOZIE". Fakt, nie każdego stać na w212, a wręcz mało kogo. Chodzi o jakiś przyzwoity poziom, bo niestety stan niektórych wozów jest agonalny i wręcz żenujący. To są jeżdżące ruiny zatruwające środowisko i zagrażające bezpieczeństwu kierowcy, jak i pasażerów, w niektórych progi wpadają nogi pasażerów przy wsiadaniu...
Niektóre warszawskie taryfy nie są warte 2 tyś złotych niestety...
Nie mówię o super wozie, ale za powiedzmy 10 tyś. zł można kupić coś co już przypomina samochód, a nie dziesiątki kilogramów szpachli, rdzy, itd.

Tomek 
Spamer

Wysłany: 30-04-2011, 19:53   

No to prawda.Zdarzają się zwykłe brudasy i śmierdziele.

woditiel 
Oblatany

Piwa: 26/4
Wysłany: 30-04-2011, 20:02   

konex napisał/a:
Niektóre warszawskie taryfy nie są warte 2 tyś złotych niestety...

...a na szybie 2.90 PLN. Jedni mają taki pomysł inni wydają 40-50 tyś i harują w korporacji po 12 h.

konex napisał/a:

Dobrze wygląda tylko na fotce, z punktu widzenia licencjonowanego taksówkarza, wchodzenie dużych firm na rynek sprowadzając nas do najemników jest fatalnym rozwiązaniem. To analogiczna sytuacja co z A,B class-ami czy czerwonymi Wwa. U nas żaden z taksówkarzy nie przesiadł się na "firmową" taryfę bo po co, a tam jak widać tak.

Nie ma znaczenia czy samochód jest wart 16 tyś czy 65 tyś. Liczy się tylko relacja obrotu do kosztów i nakładu pracy. Nic więcej.

Pzdr.

orlow
Częsty bywalec

Piwa: 11/6
Wysłany: 07-07-2011, 20:42   Re: STOP TAXI

Dimple napisał/a:
Kolejna Korporacja (sami licencjonowani taksówkarze)

=>STOP TAXI 1.90zł

Naklejki są nawet estetyczne i przyciągające wzrok, ale r(ewolucje) w Warszawie planują w głąbie- ich samochody bedą miały oklejone całe drzwi -okleina na wzór aut przedstawicieli handlowych dużych korporacji. Ciężko bedzie nie zaóważyć na ulicy.
Już widać na niektórych priusach takie naklejki - motyw panoramy warszawy.
Po za tym robią podzial miasta na małe strefy,tak żeby dojazd do klienta byl krótszy niż 5 minut. To może zadziałać. A jak zadziała u nich to pomysł rozejdzie się na inne korporacje.

Tomek 
Spamer

Wysłany: 10-07-2011, 22:24   

Jak dla mnie to po to, żeby pasek lub jego brak był mało widoczny.
Niektóre Priusy mają też czerwony dach.To powoduje ,że kogut jest słabo widoczny.

Innymi sowy fury zwracają uwagę , ale różnica między podwozem a taxi się zaciera.

Niech stawkę podniosą , to i my się dźwigniemy.

Co do tego podjeżdania w 5 min.Dopóki tam będą słoki na podwozie to nie ma na to szans.

Dimple 
Sponsor
Scotch Whisky

Wysłany: 11-07-2011, 01:43   

Słoik Słoikiem ale nawet niewidomy trafi pod adres w 5 minut jak strefa będzie do przejścia piechotą.

Odpowiedz do tematu