Po co pismo ja od PZU dostałem wykaz papierów do dostarczenia i po 4 dniach od skończonej papierologii dostałem kasę ale czy uczciwie tego nie wiem bo bez wyliczeń ale dostałem
_________________ Jeśli walczymy możemy przegrać , jeśli nie walczymy jesteśmy przegrani
ketjow Zorientowany
Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 27/15
Wysłany: 28-01-2012, 12:56
zapewne trafił do smieciowego zakładu ubezpieczeń, albo jeszcze nie dopytał, temat zakładom jest na tyle znany, że tylko robią problem z oszacowaniem i wypłatą, na szczęście mamy kasę fiskalnę, i tu nie maja absolutnie żadnego odwołania, zapłaca co do grosza.
i jeszcze jedno, na wypłatę po złożeniu dokumentów jest odpowiedni czas bodajże 30 dni, a potem odsetki od niewypłaconej, i nie ma co pekać, kasa fiskalna pokazuje obroty, zakład niech sobie weźmie średnią z okresu jakiego chce, najbardziej sprawiedliwy jest okres 12 miesięczny, mi tuz przed sprawa w sądzie oddali wszystko z odsetkami, po 6 miesiącach bez odliczania paliwa, i czegoś tam, oszczędzili na kosztach sądowych.
dawno to było, i zastanawiam sie czy coś sie nie zmieniło w ostatnich kilku latach w sprawie
Ty musisz napisać o co wystepujesz.
samochód który jest narzedziem w prowadzonej przez Ciebie działalności gospodarczej. na skutek zdarzenia w dniu .... w wyniku odniesionych obrażeń nie mogłeś prowadzić swojej działalności od dnia .. do dnia /włacznie/ dało to X dni niemozliwości prowadzenia dzialalności, wg kasy fiskalnej z ostatnich 12 miesięcy średnio dzienny obrót to VVV złotych,
to sa Twoje utracone korzyści, tyle mogłeś miec przychodu, gdyby nie zdarzenie spowodowane przez kogoś tam
ilość dni X razy średniodzienny obrót VVV daje ZZZZZZZ złotych.
w załączniku, to co sobie wymyslą, niektórzy żądaja jakiś zaświadzceń, zusów, numeru buta żony, masz im to dołaczyć w załaczniku a oni maja Ci wypłacić to o co wystąpiłeś wg kasy fiskalnej, zawsze bedzie obrywka, z Twojej strony zawsze odwołanie, za drugim, czy trzecim razem do sądu, i przed wyzanczeniem rozprawy wypłacają wszystko.
tyle mojego doswiadczenia, bo od tych kilku juz lat niec nie miałem, choć mój anioł stróż miał sporo roboty
Artur'79 Spamer
Powinowactwo z taksówką: taxi
Korporacja: ELE
Piwa: 274/53
wg kasy fiskalnej z ostatnich 12 miesięcy średnio dzienny obrót to VVV złotych,
to sa Twoje utracone korzyści, tyle mogłeś miec przychodu, gdyby nie zdarzenie spowodowane przez kogoś tam
ilość dni X razy średniodzienny obrót VVV daje ZZZZZZZ złotych.
w załączniku, to co sobie wymyslą, niektórzy żądaja jakiś zaświadzceń, zusów, numeru buta żony, masz im to dołaczyć w załaczniku a oni maja Ci wypłacić to o co wystąpiłeś wg kasy fiskalnej, zawsze bedzie obrywka, z Twojej strony zawsze odwołanie, za drugim, czy trzecim razem do sądu, i przed wyzanczeniem rozprawy wypłacają wszystko.
To jest bardzo ważne, co napisał Ketjow. Praktycznie każdy z Was kto ma stłuczkę, przychodzi do korporacji "po zaświadczenie" o współpracy. Ale im nie chodzi wcale o to, żeby wiedzieć z kim współpracujecie, tylko żeby za każdy miesiąc urwać Wam z wypłaty odszkodowania wysokość bazy! Z tego co wiem, robią to również z paliwem.
Proponuję próbować procedurę jaką opisał Ketjow, sam nie miałem jeszcze okazji przećwiczyć, ale jak coś, to zdam relację.
W związku z wypadkiem ze szkody nr.................pojazd został unieruchomiony, co spowodowało wymierne straty finansowe, które szacuje na około 250 zł dziennie brutto. Samochód był wyłączony z eksploatacji przez około 20 dni. Pojazd jest używany do celów zarobkowych w dni powszedni bez sobót i niedziel. Do roszczenia dołączam wydruki z kasy fiskalnej z trzech ostatnich miesiecy przed wypadkiem. Samochód zasilany jest benzyną i gazem LPG. Średnie zużycie dzienne gazu i benzyny szacuje, na 50 pln. Przy wyliczani proszę wziąć pod uwagę moje koszty związane z opłata korporacyjna, która muszę ponieść nie zależnie czy jeżdżę czy nie.
...Ale im nie chodzi wcale o to, żeby wiedzieć z kim współpracujecie, tylko żeby za każdy miesiąc urwać Wam z wypłaty odszkodowania wysokość bazy! Z tego co wiem, robią to również z paliwem...
Na to jest bardzo prosta metoda do wyjasnienia jednym-dwoma zdaniami:
Rozliczam sie na karcie podatkowej i moj miesieczny koszt uzyskania dochodu wynosi np. 234 zl i KONIEC.
Nie odliczacie kosztow paliwa bazy i napraw od podatku wiec dlaczego ubezpieczyciel od was tego zada. W sadzie sprawdzone i udowodnione
_________________ Nie uzywam polskich znakow, bo nie ..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum