kolo Zorientowany
Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 138/238 Skąd: warszawa
Wysłany: 25-02-2011, 23:32 Przepisy na nalewkę!
Pewnie wszycy coś tam robimy, znaczy się "nalewki"
Ja proponuję kawówkę!
180 ziaren kawy, 120 rodzynek, dwie laski wanilii, dwie i pół szklanki cukru, 1,5 litra spirytusu, około litra DOBREJ wody (może być 0.75 będzie mocniejsza). Wynik wychodzi około 60-70%. Kolega mnie uraczył. Bajka!!!!!!!!!! Nogi ścina, sprawdzone!!! A pije się, jak sok owocowy!!!
jeśli macie jakieś przepisy, to zapraszam do wymiany.
_________________ PRZEZ BRAMY PIEKIEŁ TWORZĄC SWOJĄ DROGĘ DO NIEBA!!!
ZGIŃ, A BEDZIESZ ŻYŁ WIECZNIE !
barb77 Sponsor
Korporacja: ELE
Otrzymał 13 piw(a)
CYTRYNÓWKA; 0,25L spirytusu 0,25L wody(szklanka) 0,25dag cukru (szklanka) 2 cytryny. Woda,cukier,dodać pokrojone w małe kawałki cytryny(ze skórką) gotować kilka minut ,aż cytrynki będą miękkie.To wszystko przetrzeć przez sitko,po wystudzeiu połączyć ze spirytusem.I PIĆ,PIĆ,PIĆ
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
Sposób przygotowania:
Przed rozpoczęciem mieszania składników sprawdź czy whisky jest dobrej jakości. Dobra ... prawda? Przygotuj teraz dużą miskę, szklankę itp. utensylia kuchenne. Sprawdź czy na pewno whisky jest taka jak trzeba ... by być tego pewnym nalej jedną szklankę i wypij tak szybko, jak to tylko możliwe.
Powtórz operację.
Przy użyciu miksera elektrycznego ubij kostkę masła na puszystą masę, dodaj łyżeszke sukru i ubjaj dalej. W miedzyszasie zprawdź czy wisky jest na pewno taka jak czeba. Najlepiej sklaneczke. Otfórz druga butelkie jeźli czeba. Wszuś do mniski dwa jajki, obje szlanki z owosami i upijaj je mikserem. Sprawś jakoź wiski żepy pootem gośie nie mufili sze jest trojnoca. Wszuś do miszki szyśką sul jaka masz w domu czy so tam masz szysko jedno so, f sumje fsale nie nie ma snaszenia so fszuśisz ! Fypij skok sytrynnmowy. Fymjeszaj fszysko z oszehami i sukrem fszystko jedno i frzudź monki ile tam masz fdomu, osmaruj piesyk masem i wyklej siasto na plache piesyka, usaw ko na 350 stofni, saaaamknij źwiszki.
Sprawś jakoś fiski sostanej ot pieszenia siasta i iś spaś.
Powinno być w Kawałach, ale tutaj lepiej się przyda
Znalezione oczywiście na sadistc'u
_________________ Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie ubiera tego w słowa ...
barb77 Sponsor
Otrzymał 13 piw(a)
Ale do Bitwy pod Grunwaldem jest potrzebny specjalistyczny sprzęt, Co najmniej taki
oraz dużo czasu na przegryzienie się tej Bitwy ...
P.S. To nie moja kuchnia, ani sprzęt Obrazek znaleziony w sieci
A jak wracamy do pomysłów na domową sponiewierankę, to kiedyś również pisałem o przepisie który moja babcia mi sprzedała. Nie pamiętam jak to było dokładnie ale chyba coś jakoś tak:
Dwa piwa
Ćwiartka spirytusu
Szklanka cukru
Browar do gara, cukier również i podgrzewać mieszając tak długo aż się cukier rozpuści.
NIE GOTOWAĆ bo spirytus wyparuje i zostanie gorący, słodki niegazowany browar
Po rozpuszczeniu cukru wlewamy ćwiartkę spirytusu i szybciutko przykrywamy żeby się przegyzło.
Potem do butelek (bo nalewać z gara do kieliszków to wiocha) i zaczynamy degustację.
Z tego co widziałem działanie tego specyfiku górale oceniają nazwą potoczną "góracy"
_________________ Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie ubiera tego w słowa ...
Wiedziałem że tak będzie
Ale to na prawdę nie moje - znalazłem to TUTAJ
Miło mi że we mnie wierzycie. Ja swojego sprzętu, odziedziczonego po dziadku jeszcze nie odpalałem - nie mam warunków ... Ale jak jest takie zapotrzebowanie, to może i go ruszę do pracy. Tylko nie mam zacieru jak przechowywać, śmierdzi to strasznie
Piwa: 22/58 Skąd: strefa 3
Wysłany: 27-02-2011, 17:52
Odpalaj dziadkowy sprzęt i nie migaj się, teraz moda na starocie Kończy się zima, zaraz wiosna i potem lato, to możesz gdzieś na jakowejś działce, a i degustacja w warunkach przyrodniczych tysz będzie przyjemniejsza
_________________ Chociaż bym szedł ciemną doliną, zła się nie ulęknę, bo to ja jestem największym skurczybykiem w tej dolinie.
Najpierw musi być produkcja w warunkach przyrodniczych ...
Zacier tak wali, że trzy piętra w bloku czują. A ja mam głównie sąsiadów w wieku późno emerytalnym. Nie przejdzie niestety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum