Czy jesli dopiero od 2011 roku jestem na KP , to w okienku 21 wpisuję 0zł?
ja tak wpisałem, nie wiem czy dobrze. jestem w tej samej sytuacji.
rysio Częsty bywalec
Powinowactwo z taksówką: taxi
Postawił 12 piw(a) Skąd: ze słupa
Wysłany: 25-01-2012, 18:09
konex napisał/a:
Tomek napisał/a:
Czy jesli dopiero od 2011 roku jestem na KP , to w okienku 21 wpisuję 0zł?
ja tak wpisałem, nie wiem czy dobrze. jestem w tej samej sytuacji.
jeśli zdrowotna za styczen była placona w lutym to okienko 20 chyba też powinno być zero
Irek58 Zorientowany
Powinowactwo z taksówką: Taxi
Piwa: 119/188 Skąd: Warszawa
Wysłany: 25-01-2012, 18:11
Autor postu otrzymał 2 piw(a)
wirka7 napisał/a:
A jak jest z potwierdzeniem złożenia PITa ?
Cytat:
Nie ma też powodu martwić się, czy złożony w ten sposób formularz dotarł do urzędu – program wydaje potwierdzenie w sytuacji poprawnego przebiegu całej operacji albo wyświetli odpowiedni komunikat. Złożone poprawnie zeznanie pozwala na wygenerowanie Urzędowego Poświadczenia Odbioru (UPO). To potwierdzenie traktowane jest na równi z dowodem nadania listu poleconego czy złożeniem zeznania bezpośrednio w urzędzie skarbowym.
Urzędowe Poświadczenie Odbioru (UPO) w formie elektronicznej (plik pdf) zapisujesz na dysku komputera lub np. pen-drive albo drukujesz. Podobnie postępujesz z wypełnioną e-deklaracją PIT-16A na etapie przed jej wysłaniem oraz po jej wysłaniu.
Na początku zapoznaj się z informacjami:
Cytat:
Instrukcja wypełniania interaktywnych formularzy służących do składania deklaracji PIT-16A, PIT-19A zeznań PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39 oraz wniosku PIT-16 w roku 2012 oraz podpisywania ich podpisem elektronicznym nieweryfikowanym za pomocą ważnego kwalifikowanego certyfikatu i przesyłania do systemu e-Deklaracje (dane autoryzujące)
A mi ciągle wyskakuje cholerny błąd:
401: Weryfikacja negatywna – dokument niezgodny ze schematem xsd [cvc-enumeration-valid: Value 'Oswiadczam, ze sa mi znane przepisy Kodeksu karnego skarbowego o odpowiedzialnosci za podanie danych niezgodnych z rzeczywistoscia.' is not facet-valid with respect to enumeration '[Oswiadczam, ze sa mi znane przepisy Kodeksu karnego skarbowego o odpowiedzialnosci za podanie danych niezgodnych z rzeczywistoscia.]'. It must be a value from the enumeration.]
Dziadostwo i tyle!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum