Swoją drogą to jest ciekawe zjawisko ...
Zerknijcie TUTAJ i przy wyborze pojazdu kliknijcie na "więcej"
Są takie pozycje jak:
Samochód campingowy
Pojazd pogrzebowy
Polewaczka
Śmieciarka
Pojazd asenizacyjny
Samochód o napędzie elektrycznym
Mikrobus
Karetka pogotowia
Samochód pożarniczy
Radiowóz
Trolejbus z jednoczęściową szybą przednią
Trolejbus z dwuczęściową szybą przednią
Autobus z jednoczęściową szybą przednią
Autobus z dwuczęściową szybą przednią
Więc jeżeli taksówek w tej wyliczance nie wyszczególniono, to ubezpieczenie wg mnie powinno odbywać się na zasadach normalnego samochodu osobowego
I jakby kto nie wiedział (ja nie wiedziałem) co to jest Pojazd asenizacyjny
_________________ Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie ubiera tego w słowa ...
konex Zorientowany
Powinowactwo z taksówką: TAXI
Korporacja: ELE
Piwa: 34/83
Dostałem jeszcze namiary na Chmielną 100, słyszeliście coś o tym agencie?
NIE POLECAM! Kompletnie niepoważna babka, przypierałem ją do ściany ze 3 razy bo musiałem wykupić ubezpieczenie na gwałt i dawałem jej to do zrozumienia, to nawet nie była w stanie łaskawie oddzwonić, mimo 3-krotnych obietnic. Chyba mówi samo za siebie...
Za to babka na Złotej Wilgi, starsza kobitka ale z takim powerem i pozytywną energią do pracy i życia że aż miło.
Adacha napisał/a:
Panowie brałem niecały rok temu Octavie nówkę pakiet w Allianz tylko auto ubezpieczone było jako prywatne potem uzbroiłem na taxi i dzwoniłem do agenta to mi powiedział,że AC nie działa bo auto jest taksówką i Allianz nie ubezpiecza taksówek jeśli chodzi o AC. Więc chyba muszę się wybrać na Złotej Wilgi po pakiet na przyszły rok.
Ja też mam Skodę, braną 2 miechy temu. to mogłem w Allianzie w salonie ubezpieczyć taksówkę, może w takim razie się pozmieniało. Mieli normalnie opcję wzwyżki.
Niemniej jednak, w stosunku do oferty Uniqa, zaproponowanej na Złotej Wilgi, róznica była na korzyść agencji, ok. 1500zł na pakiecie.
Na Chmielnej ubezpieczają w Compensie - pakiet za zamochód wart ok. 30000 - 35000 - wychodzi 2500 - 2600.
Ubezpieczyłem tam już trzeci raz.
Powiedzieli jednak że firmy ubezpieczeniowe coraz niechętnie ubezpieczają taxi.
Jeżeli chodzi o Uniqa - to słyszłem że jak nazwa wskazuje, przy wypłacie odszkodowania unika jak może. Czego oczywiście nikomu nie życzę.
A ja tam mojego Mariana ubezpieczałem (4 lata temu mniej więcej) i pakiet PZU był jak złoto - nawet pisałem o tym. Może się już nie lubią i dla tego Compensa, albo z tej firmy mają większy profit
wrong napisał/a:
Pavulon - nie wiedziałeś że to szambiarka ?
No nie wiedziałem
Ale człowiek się całe życie uczy
_________________ Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie ubiera tego w słowa ...
NIE POLECAM! Kompletnie niepoważna babka, przypierałem ją do ściany ze 3 razy bo musiałem wykupić ubezpieczenie na gwałt i dawałem jej to do zrozumienia, to nawet nie była w stanie łaskawie oddzwonić, mimo 3-krotnych obietnic. Chyba mówi samo za siebie...
Konex musiałeś trafić na niekompetentną osobę w agencji na Chmielnej, ponieważ wykupiłem tam ubezpieczenie i naprawdę można ich polecić, mają dobrą ofertę dla Taxi. Co do agencji na ul. Wilgi są jeszcze lepsi, osobiście ja nie mogłem wykupić u nich ubezpieczenia, ponieważ leasing nie akceptuje Uniqi, ale jeśli ktoś nie ma auta w leasingu, to powiniwn tam właśnie się zgłosić.
Ja ubezpieczam w agencji Optima na Bernardynskiej 5. Tel 22 842 81 30 lub 601 311 381. Maja tam PZU, PTU. Ja jestem ubezpieczony w PZU. Moze nie jest to najtansze ubezpieczenie ,ale nie mam nigdy problemow z odszkodowaniem i mam wykupiony caly pakiet OC, AC, NW Max, pakiet szyby, z ktorego skorzystalem i wymienilem przednia szybe za 50 zl i Assistance na cala Europe (UE) z tego powodu, ze czesto jezdze do Niemiec.
NW Max na 100 tys, jak mi sie cos stanie,rodzina dostanie kase. Wystarczy przynajmniej na pogrzeb i uregulowanie dlugow.
Optime prowadzi malzenstwo juz od wielu lat, nawet jak sie ma troche obtarty samochod to tak robia zdjecia, zeby nie bylo widac. Tak ze polecam. Mozna placic karta, przelewem
_________________ Litosc to zbrodnia.
gustlik77 Zainteresowany
Kochanieńki ... już któryś raz ładujesz reklamę swojej agencji mimo że wiesz jakie są zasady.
Chcesz zarabiać za pomocą tego forum Reklama kosztuje.
A jeżeli się chcesz reklamować to rób to bez błędów ortograficznych.
Kontakt w sprawie reklamy na PW lub mailem.
_________________ Doradca
konex Zorientowany
Piwa: 34/83
NIE POLECAM tej firmy. Potrzebowałem wykupić pakiet na samochód, minimum 3 razy zostawiałem numer telefonu z prośbą o telefon i jasnym stwierdzeniem, że jest to dla mnie pilne, przy ostatniej próbie poinformowałem że zgłoszę się do konkurencji jeśli znowu zostanę bez odpowiedzi. Jeśli tak im zależy na kliencie to dziękuję, ale moja noga tam nie postanie.
Polecam Złotej Wilgi 8, z tego co wiem też uchodzi za najtańszą dla TAXI, a na pewno obsługa jest the best. Tutaj dzwoni się z przypomnieniem zapłaty 2 raty składki, dawno po sprzedanej polisie więc Panu/Pani doradcy radzę wziąć do siebie moje słowa - jak nie stracić klienta na starcie i dbać o niego po wszystkim. Poczta pantoflowa to najlepsza reklama, dlatego ja odradzam Was, polecam innych, spełniających moje oczekiwania!
P.S. Potrzebowałem wykupić pakiet OC/AC na auto o wartości 50tys. więc chyba parę złotych prowizji przeminęło Wam obok nosa.
doradca Kilkupostowiec
Powinowactwo z taksówką: Doradca
Wysłany: 06-01-2012, 15:07
Witam,
jak pisałem wcześniej chyba Pan pomylił firmy nie dzwonił Pan ani nie był Pan w Agencji Ubezpieczeniowej "LIDER" przy ul. Chmielnej 100. Wypowiada się Pan o innej firmie.
Opisuje Pan sytuację w której nie zadowolony Pan jest z obsługi jakiejś : cyt. "BABKI"
W Agencja Ubezpieczeniowa "LIDER" pracują wyłącznie MĘSZCZYŹNI.
Proszę nie wprowadzać innych w błąd bo jest to nie zgodne z Regulaminem.
_________________ Doradca
bors23 Zorientowany
Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 30/6
Powinowactwo z taksówką: Taxi
Korporacja: Wolny Strzelec
Piwa: 85/29 Skąd: się biorą CZOPKI
Wysłany: 06-01-2012, 16:07
Jak wypisujecie umowy ubezpieczenia z takimy błędami jak się reklamujecie wy szowinistyczni "MĘSZCZYŹNI"
to BOŻE UCHOWAJ PRZED TAKIMI DORADCAMI, rany a może to zwolniony doradca naszego płemieła kurna gdzie się nie obejrzysz tam albo doradca albo analityk
_________________ Better Dead Than Red!!!
"Niech się prostuje nieszczęść splot i niechaj drżą moskiewskie karły,
hańba wierzącym w sierp i młot, chwała za niepodległość zmarłym!"
Proszę nie wprowadzać innych w błąd bo jest to nie zgodne z Regulaminem.
A w kórym miejscu regulaminu tego forum jest tak napisane
Nie ma i nie będzie takiego punktu ponieważ taksówkarze bardzo często popuszczają wodze fantazji i nie zawsze wypowiedzi userów są zgodne z prawdą udokumentowaną
Natomiast punkt regulaminu o reklamach komercyjnych jak najbardziej istnieje
Nareszcie coś drgnęło w dotychczasowych, kretyńskich przepisach dotyczących zawierania i rezygnacji z OC.
Cytat:
Nowe przepisy dotyczące OC
W sobotę wchodzi w życie duża zmiana przepisów o obowiązkowych ubezpieczeniach od odpowiedzialności cywilnej, dotycząca zasad wypowiadania umów oraz kontynuacji umów przez nowych właścicieli samochodów.
Nowe przepisy będą stosowane wyłącznie do umów ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej (OC) zawartych od soboty, tj. 11 lutego. Jeżeli ktoś zawarł umowę przed tym dniem, wówczas będą stosowane do niej jeszcze przepisy dotychczasowe.
Najwięcej zmian dotyczy zasad wypowiadania umów ubezpieczenia OC. Od soboty firmy ubezpieczeniowe będą musiały wysłać ubezpieczonym, nie później niż na 14 dni przed końcem okresu rocznego okresu ubezpieczenia, informację o ubezpieczeniu na kolejny okres ubezpieczenia i o jego warunkach. Muszą w niej podać m.in. propozycję wysokości składki i okoliczności, kiedy składka może się zmienić. W informacji musi też znaleźć się przypomnienie, że dotychczasową umowę można wypowiedzieć, oraz informacja, w jakiej formie, w jaki sposób oraz w jakim terminie można to zrobić.
Ten, kto z powodu automatycznego odnowienia dotychczasowej polisy, znajdzie się w sytuacji, że będzie miał "podwójne ubezpieczenie" OC, będzie mógł wypowiedzieć tę umowę, która została automatycznie przedłużona. Wypowiedziana w tym trybie umowa rozwiąże się już z dniem wypowiedzenia.
Po to, żeby uniknąć automatycznego zawarcia nowej umowy i znalezienia się w sytuacji "podwójnego ubezpieczenia", wystarczy nadać na poczcie listem poleconym oświadczenie o rezygnacji z kolejnej umowy. Od 11 lutego wystarczy to zrobić nie później niż na jeden dzień przed upływem rocznego okresu ubezpieczenia, bo wprowadzona zostaje zasada tzw. stempla pocztowego. Polega ona na tym, że jeżeli ktoś prześle listem poleconym oświadczenie o wypowiedzeniu lub odstąpieniu od umowy ubezpieczenia OC, to decydująca będzie data nadania oświadczenia na poczcie, a nie - jak dotychczas - data doręczenia do firmy ubezpieczeniowej. Warto tylko pamiętać o zachowaniu dowodu nadania listu.
Uwaga: zasada stempla pocztowego nie ma zastosowania do umów ubezpieczenia zawartych do piątku, tj. do 10 lutego. Jeżeli więc ktoś chce zrezygnować z odnowienia takiej umowy, musi pamiętać o tym, że nie wystarczy terminowe nadanie przesyłki na poczcie - wypowiedzenie umowy ubezpieczenia OC musi dotrzeć do ubezpieczyciela najpóźniej na jeden dzień przed upływem końca okresu ubezpieczenia.
Nowością jest też to, że oświadczenia o wypowiedzeniu lub odstąpieniu od umowy będzie można składać agentowi ubezpieczeniowemu. Nie dotyczy to umów ubezpieczenia zawartych do 10 lutego 2012 r.
Kolejna ważna zmiana polega na tym, że nowy właściciel auta będzie mógł wypowiedzieć otrzymaną wraz z pojazdem umowę przez cały okres jej trwania. Jeżeli tak zrobi, to umowa zostanie rozwiązana natychmiast - z dniem jej wypowiedzenia, a nie - jak dotychczas - z upływem 30 dni następujących po dniu nabycia pojazdu mechanicznego. Wystarczy więc napisać np. "oświadczam, że wypowiadam umowę ubezpieczenia z dniem...". Zmiana ta dotyczy nie tylko kupujących, ale też obdarowanych, spadkobierców, najemców.
Nowy właściciel auta, nawet jeśli przejmie umowę ubezpieczenia od sprzedającego auto i jej nie wypowie, musi pamiętać o tym, że nie będzie już ona - jak dotychczas - automatycznie odnowiona na mocy tzw. klauzuli prolongacyjnej. Ulegnie ona rozwiązaniu z upływem okresu, na który została zawarta. Jeżeli więc nowy właściciel będzie chciał korzystać z ubezpieczenia w tej samej firmie ubezpieczeniowej, w której dotychczas było ubezpieczone auto, wówczas będzie musiał wypowiedzieć umowę zawartą przez poprzednika i najpóźniej w tym samym dniu zawrzeć nową umowę ubezpieczenia OC. Tylko to zapewni mu ciągłość ochrony ubezpieczeniowej.
W razie wypowiedzenia umowy firma ubezpieczeniowa będzie musiała zwrócić składkę za niewykorzystany okres ubezpieczenia nie później niż w ciągu 14 dni od dnia np. wypowiedzenia umowy czy odstąpienia od niej. W razie sprzedaży pojazdu, poprzedni właściciel nie musi już okazywać kopii polisy ubezpieczeniowej, żeby dostać zwrot składki.
_________________ Bądź realistą, żądaj niemożliwego!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum