Witam. Ma ktoś namiary na osoby które zajmują się problemem likwidacji szkody z oc sprawcy? Miałem stłuczkę nie ze swojej winy i ubezpieczyciel odmawia mi wypłaty składki.
Napisali, że uszkodzenia zderzaka nie powstały w wyniku tego zderzenia. Rzeczozanwca ich ocenił szkody na 1070 zł a mi wypłacili 50 zł za uszkodzony hak. Uznali to podobno po oględzinach samochodu sprawcy, który centralnie wjechał mi w tył na światłach. Mój błąd że nie było policji, tylko oświadczenie.
Dlatego zawsze wzywa się policję. Będziesz za dobry dla kogoś to potem będziesz płakał. Już to przerabiałem kiedyś. Nie wezwałem policji bo była niby bzdurna sprawa,a gość mało się nie zapłakał i niemalże na kolanach prosił,a potem jak przyszło co do czego to wypiął się i twierdził,że go zastraszyłem do podpisania oświadczenia. Na szczęście na Waliców pana wzięli w dyby i przypucował się że w ciula walił.
To trochę inny przypadek niż Twój,ale nie zmienia postaci rzeczy,że wzywać trzeba.
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
Jak się cham uprze to obecność policji nic nie zmienia poza staraconym czasem oczekiwania na ich przyjazd. Jak sprawca nie potwierdzi w TU szkody to i tak nic nie dostaniesz a niestety prawo jest tak skonstruowane, że protokołem policji to sobie można tyłek podetrzeć. Przerabiałem ostatno 2 stłuczki w tym jedna strasznie problemowa i nawet w sądzie zeznania policja nie są traktowane poważnie. Papuga sprawcy miał po 2 asy z rękawa na każdy fakt, przedstawiany przez polcje i tylko baranów z nich zrobił przed sądem.
Niestety ale jak fura jest do zarobku to koniecznie trzeba mieć AC.
zgłoś sie tu http://www.rzu.gov.pl/# mi interwencja rzecznika pomogła gdy dostałem odmowę wystarczyło że napisałem pismo z prośbą o interwencje z uzasadnieniem mojej racji i kopie wysłałem do ubezpieczyciela a kase miałem, na kącie zanim rzecznik sprawą się zajął
OK. Dzięki za podpowiedź. Próbowałem dodzwonić się do likwidatora z Warty celem bardziej szczegółowego wyjaśnienia sprawy, ale telefonu nikt nie raczył odebrać. Jutro spróbuje z tym rzecznikiem coś załatwić.
Próbowałem dodzwonić się do likwidatora z Warty celem bardziej szczegółowego wyjaśnienia sprawy, ale telefonu nikt nie raczył odebrać. Jutro spróbuje z tym rzecznikiem coś załatwić.
Bo WARTA jest ch... Warta
Ja 3 miechy czekałem na kasę od nich bo a to coś im brakowało w papierach,a to nikt telefonów nie odbierał. Ogólnie masakra z tą WARTĄ. Powodzenia życzę
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum