A słyszałeś taką zapowiedź z ust kogoś z MF? Podałeś link do strony firmy, która handluje programami do prowadzenia księgi. To logiczne, że twierdzą, iż będzie zlikwidowana karta i ryczałt. Ja jednak poczekam na oficjalną wiadomość z MF.
Tomek Spamer
Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 199/187
Wysłany: 21-09-2011, 17:10
Daro28 - w necie jedyne teksty pochodzą z przed paru lat.
Mam nadzieję ,że do tego nie dojdzie.Opodatkowanie malutkich ma najmniejszy sens.Lepiej jest dać ulgi i w ten sposób nakręcać gospodarkę.Malutki sobie zarobi i wyda płacąc podatki.
Z drugiej strony PO to partia biznesowego lobby , a nie dla malutkich.
Korporacja: ME.RC
Piwa: 114/125
Wysłany: 22-09-2011, 10:23
Jak nie wiesz to pomysl , główka od tego nie boli . Po co było to zamieszanie z krzyżem ... ? Po to zeby ludzie mieli o czym gadac a nie o podwyżkach . Szacunek dla Pana Wojtka
Korporacja: ME.RC
Piwa: 114/125
Wysłany: 23-09-2011, 00:00
Przestań chłopaku Ty tak zapatrzony w to PO jesteś ze na miche nie bedziesz miał i tak na nich zagłosujesz . To partia dla bogaczy i to góra tylko ma kręcic lody a takich jak My to dojadą jak swinie . Ja pamietam za ile kupowałem ubranka i ciuszki dla dziecka w 2010 a ile płace teraz . Kolosalna różnica . Mam nadzieje ze POpaprańcy tak dokreca srubę ze sie zesramy , może wtedy pewni ludzie sie obudzą . Po cichu zrobili podwyżkę vatu . Zeby nie było protestów to podkręcali ludzi pod krzyżem ,
I ponownie, ja o Vacie, Ty o tym, że popieram PO. Ja o tym, że wszędzie mówiono o podwyżce, a Ty, że sklepikarz na tym skorzystał. Brawo.
Tomek Spamer
Piwa: 199/187
Wysłany: 23-09-2011, 18:55
Darkowi chodzi o to ,że temat był przykryty krzyżem i faktycznie tak było.
O Vacie wszyscy wiedzieli , ale gorączkowano się czymś innym.To standardowe działanie obecnej władzy.Znaleźć temat zastępczy.
Darka już tu nie ma, ale napisze ,że jednak nie ma co sytuacji porównywać.O Vacie mówiono, media reżimowe kłamały ,że to tylko jeden procent ceny danego produktu(Kłamstwo oczywiście.Towar zanim dojdzie na półkę zalicza parę faktur) ,ale był lekki szum.
O zniesieniu KP jednak jest cisza totalna i wyszukiwarki nic nie znajdują.Jedyne wzmianki są z 2008 chyba.
Bardzo możliwe ,że sprawa pojawi się po wyborach.
Likwidacje karty i ryczaltu (2007 i 2009) chcial PIS ale to nie przeszlo w Sejmie.
W internecie znalazlem tylko to, ze do tego pomyslu wrocil Min. Rostowski, ktory planuje z koncem roku zniesienie przepisow umozliwiajacych rozliczanie podatku w formie karty i ryczaltu.
Źródło
Oby to byly tylko plotki
Ale trzeba kontrolowac sytuacje Bo gdyby do tego doszlo to taksowka bylaby juz w ogole nieoplacalna, jak tu placic 19% podatku jak niewiele mozna odliczyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum