iskat1973 Oblatany
Powinowactwo z taksówką: taksówkarz
Korporacja: MPT
Otrzymał 8 piw(a)
Wysłany: 26-04-2011, 11:57 Kredyt hipoteczny a karta podatkowa...
Tak się pytam bo mnie to raczej nie ominie a wynajem w nieskończoność nie ma sensu. Czy zna ktoś temat zdolności kredytowej osoby płacącej kartę podatkowej w takiej wysokości ja taksówkarz. Z pierwszych moich obserwacji taksówkarz dla banku toolas i pustak co n mija sie z prawdą. Z drugiej strony wielu z nas (was) ma chyba mieszkania na kreche...... co ???
kiedys slyszalem ze karta podatkowa x 8 i to jest dla banku Twoj dochod
Stawka karty miesięczna X 8 czy może kwota po odjęciu zusowej części?
Z reszta co za różnica i tak i tak jest wujnia z grzybnią.
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
konex Zorientowany
Powinowactwo z taksówką: TAXI
Korporacja: ELE
Piwa: 34/83
"W przypadku karty podatkowej, w większości banków dochodem netto jest wielokrotność płaconego co miesiąc podatku. Np. w banku Millennium jako dochód netto przyjmuje się wysokość podatku razy 6, w mBanku i Multibank razy 9. Jeśli jest to kredyt z wkładem własnym, to w niektórych bankach do zdolności kredytowej przyjmuje się dochód zadeklarowany przez klienta, w tym przypadku 3000 PLN, bez sprawdzania wysokości płaconego podatku. W GE Money maksymalny kredyt może wówczas wynosić 70% wartości nieruchomości. "
Wydaje mi się, że banki są ugodowe, jeśli nie masz bardzo nababrane w przeszłości, no a zwłaszcza jak masz jakiś % kapitału do wpłacenia to pewnie będzie to oświadczenie. Z drugiej strony nie jest to kredyt na pralkę w mediamarkt więc jakąś wiarygodność trzeba mieć...
Tak jak koledzy pisali wcześniej,zależnie od banku,Twój dochód netto to pomnożona 6-9 razy wysokość karty podatkowej.Info w miarę świeże.w zeszłym roku kupowaliśmy z żoną mieszkanie,rozeznanie było w różnych bankach.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum