logo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: byc, jaka, powinna, taksowka

Jaka powinna być taksówka
Autor Wiadomość
Hubert 487 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: Taxi
Korporacja: ?
Piwa: 123/139
Wysłany: 03-10-2011, 14:11   

Już widzę jak wszyscy ochoczo wyrzucają stare radia i kupują nowe tablety. :lol:

zuplu 
Stary cierp

Powinowactwo z taksówką: cierpliwy
Piwa: 26/14
Wysłany: 03-10-2011, 14:31   

... i kupują LTI TX4. :|
Koszmarnie drogi jest ten chińczyk (tak o 50% za drogi).
To jest niby przystosowane pod TAXI, ale:
- cena
- chińskie wykonanie
- wygląd zewnętrzny wieje tandetą
- praktycznie brak bagażnika
- zawieszenie (prędkość max. tylko 120 km/h)
- normalne koła
- zamiast zwykłych drzwi dla pasażerów to raczej przesuwane chyba.

wesoły_cierp
Częsty bywalec

Powinowactwo z taksówką: Taxi
Otrzymał 21 piw(a)
Wysłany: 03-10-2011, 19:54   

zuplu napisał/a:
... i kupują LTI TX4. :|
Koszmarnie drogi jest ten chińczyk (tak o 50% za drogi).

LTI TX4 to tandeta.Spełnia kryteria taxi ale optymalnym rozwiązaniem było by oparcie się na Vito ewentualnie vany na płycie podłogowej samochodów klasy średniej.

Taxi to jest biznes. W normalnych krajach jeżeli ktoś chce zarabiać to kupuje solidne narzędzie do pracy i użytkuje je wiele lat.

Londyński taksówkarz kupuje samochód za 120 tyś złotych ale ma obrotu 15-20 tyś złotych miesięcznie i używa samochód 15 lat. Nikt mu nie mówi że ma zmieniać. Liczy się stan techniczny i poziom kierowcy.
Postaw piwo autorowi tego posta

TaxiPolska.com 
Jednopostowiec

Wysłany: 18-01-2012, 23:56   

Co racja to racja....

ZGi 
H.A.M.

Powinowactwo z taksówką: TAXI
Korporacja: ELE
Piwa: 47/33

Grupy: ELE TAXI
Wysłany: 19-01-2012, 08:51   

TaxiPolska.com złota łopata dla Ciebie za odkopanie starego tematu. Zapraszam do powitalni.

Gość, Masz jakieś pytanie w sprawie forum? Pytaj mnie.

wojtek80 
Częsty bywalec

Powinowactwo z taksówką: były przewóz
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 19-01-2012, 20:56   

Dąbroś napisał/a:
Siekierka napisał/a:

Co ci po stawce 15zł i 5 zł za Km jak masz w korporacji 1102 samochody ( bo taki nr widzialem dzisiaj ) i robisz 4-5 zleceń ;] ! 20 zł / 6zł km ci nie pomoże jak bedziesz stał !

Jakby wszystkie korporacje mialy taka sama stawke to nie byloby 4-5 kursow tylko 10 po 50 zl i 8 godzin i do domu. A tak przez te dumpingowe ceny niektorzy zasuwaja po 14 godzin i nic z tego nie maja. Lepiej zrobic mniej kursow za wieksze pieniadze i nie zazynac samochodu, niz jezdzic po 1,60 zl i padac ze zmeczenia za kierownica. Notariusze, mimo ze maja stawki od do, to stosuja tylko maksymalne, bo jak ktos by sie wylamal, to Krajowa Rada Notarialna wykluczy go z zawodu. I jakos do nich UOKiK sie nie czepia ze maja jedna cene maksymalna.
To tylko taksówkarze udaja cwaniakow i chca oszukac innych taksowkarzy i jezdza po cenach dumpingowych i mysla ze sa cwani.
Jakos w innych zawodach jest wieksza solidarnosc zawodowa.

Jaka solidarność?? Nie czepiam się konkretnie Ciebie ani innych. ale zobaczcie na głupim przykładzie. Ele wchodzi n lotnisko w Modlinie i już niektórzy liczą kasę, a, że zabiorą okazję do zarobku tym z Modlina i że wchodzą na nie na swój teren to jest nieważne - ale jest fajnie bo to pomysł Najmądrzejszego - ale jak ci z Modlina wyemigrują do Warszawy - to zaraz zamorscy to zaraz donosicielstwo na na policje, do SM, do ITD - mentalność Kalego. Ja to też rozumiem Warszawa=licencja na Warszawę i działanie na swoim terenie, masz licencje z Otwocka i Pierdziszewa jeździsz u siebie. Proste.
P.S Zresztą śmiać mi się z tych panów z ELE. Jacy to oni antyprzewozowi są. A w Ele są jedyne słuszne przewozy - niby, że Adart ale jednak Ele.Zaraz będą i zamorskie, w druga strone ale też słuszne. A teraz wszyscy wypinają się na Eco car - jakby byli szefami Ele i walczyli z konkurencją. Ale jak wypali z Eco carem to tak będzie wszędzie, i nagle stawki się podniosą, a konkurencją do wyplenienia będzie taksiarz na taryfie - na swojej taryfie...

Rzórek 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: taksówkarz
Korporacja: Volfra
Piwa: 139/149
Wysłany: 20-01-2012, 09:39   

wojtek80 napisał/a:
Zresztą śmiać mi się z tych panów z ELE. Jacy to oni antyprzewozowi są. A w Ele są jedyne słuszne przewozy - niby, że Adart ale jednak Ele

Pokaż mi choć jeden wpis mówiący, że czopki u nas są ok.
wojtek80 napisał/a:
Ele wchodzi n lotnisko w Modlinie i już niektórzy liczą kasę, a, że zabiorą okazję do zarobku tym z Modlina i że wchodzą na nie na swój teren to jest nieważne - ale jest fajnie bo to pomysł Najmądrzejszego - ale jak ci z Modlina wyemigrują do Warszawy - to zaraz zamorscy to zaraz donosicielstwo na na policje, do SM, do ITD - mentalność Kalego. Ja to też rozumiem Warszawa=licencja na Warszawę i działanie na swoim terenie, masz licencje z Otwocka i Pierdziszewa jeździsz u siebie. Proste.

Kilkakrotnie pisałem, że tak nie powinno być. A lolo zaznaczał, ze mają obsługujący Modlin mają mieć nowodworska licencję. A więc wszystko ma być na legalu. Zamorskim jest debil, który nie ma licencji na obszar, po którym jeździ.

Artur'79 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 274/53

Wysłany: 20-01-2012, 12:34   

Wojtek, a z tego że tylko narzekasz zza monitora to nie chce Ci się śmiać? Może zrób coś z tymi wszystkimi patologiami... poświęć się i załóż organizację, która będzie walczyła z wszelkimi formami podszywania się pod taksówkę.

Zresztą, po co ja się w ogóle odzywam.

ZGi 
H.A.M.

Powinowactwo z taksówką: TAXI
Piwa: 47/33

Wysłany: 20-01-2012, 12:43   

A co to wszystko ma wspólnego z autem na taksówke???!! Proszę skończyć OT.

Gość, Masz jakieś pytanie w sprawie forum? Pytaj mnie.

Odpowiedz do tematu