logo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: glob

Glob
Autor Wiadomość
bors23 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 30/6

Grupy: ELE TAXI
Wysłany: 01-03-2011, 06:56   Glob

Co wy na to?
Cytat:
Witam wszystkich obecnych i byłych pracowników Glob.
Zaczełam prace w Globie jakies dwa tygodnie temu jako kierowca na przewóz osób na ich samochodzie i juz od początku nie podobało mi się pare rzeczy tj. np obowiązkowa myjnia raz w tygodniu u znajomego Pana Pajki czy to jak dostałam samochód we czwartek o 18 i kazano mi płacic za cały dzien ale ok na to się zgodziłam - nie zgodziłam się natomiast na poniżanie mnie i używanie w stosunku do mnie wulgaryzmów przez Pana Pajke. Pierwszy mój konflikt wyniknął z tego, że spóźniłam się 3 minuty po klienta z braci załuskich na zajączka z czego jedna ulica była zamnknięta bo nakręcano tam w tym czasie film i musiałam objechać. Pan Pajka od razu mnie zablokował chociaż prosiłam go zeby tego nie robił bo ani to nie było jakieś wielkie wykroczenie a był to mój pierwszy kurs tego dnia więc jak się pewnie domyślacie byłam wtedy stratna 130zł za auto. Pan Pajka wyzwał mnie wtedy i stwierdził, że " jestem pijana albo naćpana " skoro nie dojechałam na czas. Takich incydentów było kilka aż w końcu wczoraj moja cierpliwość się skończyła. Uważam, że każdy z nas zasługuje na szacunek i nie należy się on tylko ludzi z dużą kasą na koncie.
Postanowiłam wziąć się za szanownego prezesa Pajke i wczoraj po tym jak usłyszałam wyzwiska w moim kierunku pojechałam na komisariat i złożyłam oficjalne zawiadomienie o przestąpstwie tj mobbing czyli przemoc psychiczna. Dziś to samo zrobiłam w prokuraturze. Czas zakonczyc ere panowania Pana Pajki.
KOledzy i Koleżanki mam do was prośbe jeśli ktoś był by chętny w dołączeniu się do złożenia zeznań to prosze o wiadomość. Dodam, że mam bardzo dobrego adwokata a cała sprawa będzie dokładnie przedstawiona w telewizji w jednym z programów. Mam już pare kierowców którzy przyłączają się do mnie i do mojej skargi.
NIE BÓJCIE SIĘ BO JESZCZE RAZ POWIEM - SZACUNEK NALEŻY SIĘ KAŻDEMU CZŁOWIEKOWI A W TEJ FIRMIE NIE SZANUJE NIKOGO NIKT.
Prosze o prywtane wiadomości na emali : ok.ow@op.pl z podaniem numeru telefonu gdzie będe mogła opisać całą sytuację dokładnie.

pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

Wo(L)ak 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: były taxi
Piwa: 51/30
Wysłany: 01-03-2011, 08:08   

Niestety jest to coraz powszechniejsze zjawisko,w Groszu koledzy taksówkarze pozwalają sobie na podobne psikusy,może nie tak drastyczne ale jednak.Wszyscy wiemy że w wiodących korporacjach dzieje się podobnie,współpracujący taksówkarz staje się tylko żródłem comiesięcznych przychodów i przestaje być traktowany jak WSPÓŁPRACOWNIK a zaczyna być wyrobnikiem i rodzajem bankomatu.

lolo 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: Ele Taxi
Piwa: 233/362

Wysłany: 01-03-2011, 18:29   

Wo(L)ak napisał/a:
Niestety jest to coraz powszechniejsze zjawisko,w Groszu koledzy taksówkarze pozwalają sobie na podobne psikusy,może nie tak drastyczne ale jednak.Wszyscy wiemy że w wiodących korporacjach dzieje się podobnie,współpracujący taksówkarz staje się tylko żródłem comiesięcznych przychodów i przestaje być traktowany jak WSPÓŁPRACOWNIK a zaczyna być wyrobnikiem i rodzajem bankomatu.
Wszystko dobrze, tylko jakieś pozory trzeba stwarzać. Ciężko jednak tego rodzaju finezyjnych zagrywek szukać u prostaka jakim jest opisany wyżej osobnik.

Tomek 
Spamer

Piwa: 199/187
Wysłany: 01-03-2011, 18:33   

Pajka za to beknie, bo ciętych na niego jest sporo.
Traktowanie kierowców jak gó.wno to nic nowego.Robi to u nich szef i robi to centrala.
Kierowca tam jest nikim.Widzę na mieście ,że coraz więcej ich ma tam paski.Kolesie nie wiedzą jak to jest jeździć w normalnej korpo , bo jakby wiedzieli to by dawno odeszli.

Helmut 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: Taksówkarz
Korporacja: ELE
Piwa: 61/35

Wysłany: 01-03-2011, 20:06   
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

A ja to widzę z innej strony. Poszła do Globa na przewóz i jeszcze jego samochód, więc za mądra nie jest. Na pewno była przekonana,że jeżdżąc po niższych cenach zarobi kokosy, a te cierpy po 2,40 niech stoją i narzekają na cały świat. A ona w tym czasie będzie latać.
A tu niespodzianka ona chciała dy...ać taksówkarzy, a tu ją wydym....li.
Wcale jej nie żałuje. :no:

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
czajnik
tofik 
Stary cierp

Korporacja: ME.RC
Piwa: 146/142
Wysłany: 01-03-2011, 22:46   

Zdziwiona ? Przecież niewolnika zawsze się batożyło a nie rozmawiało z nim...
Od dawna wiadomo że w wielu korporacjach ma się kierowców za nic i nikt z nimi się nie liczy... a głąb i mandolina w tym przodują... 8)

Tomek 
Spamer

Wysłany: 01-03-2011, 23:41   

Helmut napisał/a:
A ja to widzę z innej strony. Poszła do Globa na przewóz i jeszcze jego samochód, więc za mądra nie jest. Na pewno była przekonana,że jeżdżąc po niższych cenach zarobi kokosy, a te cierpy po 2,40 niech stoją i narzekają na cały świat. A ona w tym czasie będzie latać.
A tu niespodzianka ona chciała dy...ać taksówkarzy, a tu ją wydym....li.
Wcale jej nie żałuje. :no:

Żałowac nie ma co.Które to czopo-podwozy zrobiły promo i non stop na I taryfie latają?
Eco?
A ja się dziwiłem ,że w weekendy taka lipa.

Wo(L)ak 
Zorientowany

Wysłany: 02-03-2011, 04:12   

Tele,świątek,piątek czy niedziela.Nawet za miasto zawsze 2.00.

Adamek 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: T A X I
Korporacja: E L E
Piwa: 7/18

Wysłany: 02-03-2011, 04:54   

dokładnie w tele mają na bokach takie naklejki z tą fantastyczną informacją

student13 
Stary cierp

Powinowactwo z taksówką: termoch
Piwa: 223/129

Wysłany: 02-03-2011, 06:56   
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Ciekawe gdzie jest granica?

A do walki nadal nie ma wielu chętnych, mamy początek marca. utargi marne, co będziecie robić w lato?
Do walki powinno zgłosić się co najmniej 200 chłopa, złych, wk..... na maksa pretorian gotowych stanąć na pierwszej linii oporu. Dlaczego piszecie jak bardzo was to boli, a jak jest propozycja wspólnego wysiłku tylko 25 ma odwagę spróbować poprawić swój byt, Reszt powinna jakieś emokluby w piwnicach pozakładać i popłakiwać trójkami wymieniając doświadczenia, która to maść jest lepsza na otarcia. :bad:

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
lolo
Wo(L)ak 
Zorientowany

Wysłany: 02-03-2011, 15:51   

Nie ma granicy,w związku ze spotkaniem zapytałem kilku "zaufanych" kolegów czy nie chcieliby zadziałać.W skrócie po odpowiedziach kolegów: A JEBAŁ ICH PIES :bad: .Tyle.

Tomek 
Spamer

Wysłany: 17-03-2012, 20:30   

Widziałem banner Globa gdzie jest info o cenie za transfer z lotniska do Centrum - 29zł!
Za transfer z Modlina też jest , ale nie pamiętam ile.
Toż to drożyzna!Jak można.

Wisi to to chyba ba Wawelska róg Grójeckiej.

taurus 
Częsty bywalec

Piwa: 1/1

Wysłany: 17-03-2012, 21:03   

Modlin 99 zł.Z Okęcia do centrum drożej jak w Ele :D

Tomek 
Spamer