Witam wszystkich obecnych i byłych pracowników Glob.
Zaczełam prace w Globie jakies dwa tygodnie temu jako kierowca na przewóz osób na ich samochodzie i juz od początku nie podobało mi się pare rzeczy tj. np obowiązkowa myjnia raz w tygodniu u znajomego Pana Pajki czy to jak dostałam samochód we czwartek o 18 i kazano mi płacic za cały dzien ale ok na to się zgodziłam - nie zgodziłam się natomiast na poniżanie mnie i używanie w stosunku do mnie wulgaryzmów przez Pana Pajke. Pierwszy mój konflikt wyniknął z tego, że spóźniłam się 3 minuty po klienta z braci załuskich na zajączka z czego jedna ulica była zamnknięta bo nakręcano tam w tym czasie film i musiałam objechać. Pan Pajka od razu mnie zablokował chociaż prosiłam go zeby tego nie robił bo ani to nie było jakieś wielkie wykroczenie a był to mój pierwszy kurs tego dnia więc jak się pewnie domyślacie byłam wtedy stratna 130zł za auto. Pan Pajka wyzwał mnie wtedy i stwierdził, że " jestem pijana albo naćpana " skoro nie dojechałam na czas. Takich incydentów było kilka aż w końcu wczoraj moja cierpliwość się skończyła. Uważam, że każdy z nas zasługuje na szacunek i nie należy się on tylko ludzi z dużą kasą na koncie.
Postanowiłam wziąć się za szanownego prezesa Pajke i wczoraj po tym jak usłyszałam wyzwiska w moim kierunku pojechałam na komisariat i złożyłam oficjalne zawiadomienie o przestąpstwie tj mobbing czyli przemoc psychiczna. Dziś to samo zrobiłam w prokuraturze. Czas zakonczyc ere panowania Pana Pajki.
KOledzy i Koleżanki mam do was prośbe jeśli ktoś był by chętny w dołączeniu się do złożenia zeznań to prosze o wiadomość. Dodam, że mam bardzo dobrego adwokata a cała sprawa będzie dokładnie przedstawiona w telewizji w jednym z programów. Mam już pare kierowców którzy przyłączają się do mnie i do mojej skargi.
NIE BÓJCIE SIĘ BO JESZCZE RAZ POWIEM - SZACUNEK NALEŻY SIĘ KAŻDEMU CZŁOWIEKOWI A W TEJ FIRMIE NIE SZANUJE NIKOGO NIKT.
Prosze o prywtane wiadomości na emali : ok.ow@op.pl z podaniem numeru telefonu gdzie będe mogła opisać całą sytuację dokładnie.
Niestety jest to coraz powszechniejsze zjawisko,w Groszu koledzy taksówkarze pozwalają sobie na podobne psikusy,może nie tak drastyczne ale jednak.Wszyscy wiemy że w wiodących korporacjach dzieje się podobnie,współpracujący taksówkarz staje się tylko żródłem comiesięcznych przychodów i przestaje być traktowany jak WSPÓŁPRACOWNIK a zaczyna być wyrobnikiem i rodzajem bankomatu.
Niestety jest to coraz powszechniejsze zjawisko,w Groszu koledzy taksówkarze pozwalają sobie na podobne psikusy,może nie tak drastyczne ale jednak.Wszyscy wiemy że w wiodących korporacjach dzieje się podobnie,współpracujący taksówkarz staje się tylko żródłem comiesięcznych przychodów i przestaje być traktowany jak WSPÓŁPRACOWNIK a zaczyna być wyrobnikiem i rodzajem bankomatu.
Wszystko dobrze, tylko jakieś pozory trzeba stwarzać. Ciężko jednak tego rodzaju finezyjnych zagrywek szukać u prostaka jakim jest opisany wyżej osobnik.
Tomek Spamer
Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 199/187
Wysłany: 01-03-2011, 18:33
Pajka za to beknie, bo ciętych na niego jest sporo.
Traktowanie kierowców jak gó.wno to nic nowego.Robi to u nich szef i robi to centrala.
Kierowca tam jest nikim.Widzę na mieście ,że coraz więcej ich ma tam paski.Kolesie nie wiedzą jak to jest jeździć w normalnej korpo , bo jakby wiedzieli to by dawno odeszli.
A ja to widzę z innej strony. Poszła do Globa na przewóz i jeszcze jego samochód, więc za mądra nie jest. Na pewno była przekonana,że jeżdżąc po niższych cenach zarobi kokosy, a te cierpy po 2,40 niech stoją i narzekają na cały świat. A ona w tym czasie będzie latać.
A tu niespodzianka ona chciała dy...ać taksówkarzy, a tu ją wydym....li.
Wcale jej nie żałuje.
Korporacja: ME.RC
Piwa: 146/142
Wysłany: 01-03-2011, 22:46
Zdziwiona ? Przecież niewolnika zawsze się batożyło a nie rozmawiało z nim...
Od dawna wiadomo że w wielu korporacjach ma się kierowców za nic i nikt z nimi się nie liczy... a głąb i mandolina w tym przodują...
Tomek Spamer
Wysłany: 01-03-2011, 23:41
Helmut napisał/a:
A ja to widzę z innej strony. Poszła do Globa na przewóz i jeszcze jego samochód, więc za mądra nie jest. Na pewno była przekonana,że jeżdżąc po niższych cenach zarobi kokosy, a te cierpy po 2,40 niech stoją i narzekają na cały świat. A ona w tym czasie będzie latać.
A tu niespodzianka ona chciała dy...ać taksówkarzy, a tu ją wydym....li.
Wcale jej nie żałuje.
Żałowac nie ma co.Które to czopo-podwozy zrobiły promo i non stop na I taryfie latają?
Eco?
A ja się dziwiłem ,że w weekendy taka lipa.
A do walki nadal nie ma wielu chętnych, mamy początek marca. utargi marne, co będziecie robić w lato?
Do walki powinno zgłosić się co najmniej 200 chłopa, złych, wk..... na maksa pretorian gotowych stanąć na pierwszej linii oporu. Dlaczego piszecie jak bardzo was to boli, a jak jest propozycja wspólnego wysiłku tylko 25 ma odwagę spróbować poprawić swój byt, Reszt powinna jakieś emokluby w piwnicach pozakładać i popłakiwać trójkami wymieniając doświadczenia, która to maść jest lepsza na otarcia.
Nie ma granicy,w związku ze spotkaniem zapytałem kilku "zaufanych" kolegów czy nie chcieliby zadziałać.W skrócie po odpowiedziach kolegów: A JEBAŁ ICH PIES .Tyle.
Tomek Spamer
Wysłany: 17-03-2012, 20:30
Widziałem banner Globa gdzie jest info o cenie za transfer z lotniska do Centrum - 29zł!
Za transfer z Modlina też jest , ale nie pamiętam ile.
Toż to drożyzna!Jak można.
Wisi to to chyba ba Wawelska róg Grójeckiej.
taurus Częsty bywalec
Piwa: 1/1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum