Tomek Spamer
Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 199/187
Wysłany: 11-01-2011, 21:05 Damel - idzie nowe,bez bazy i radia
Dzis się dowiedziałem ,że Damel został sprzedany i właścicielem jest jakaś firma , która ma pare korpo w różnych miastach.
Nie ma bazy.Nie ma radia tylko wszystko na telefon(nie wiem , ale pewnie jakiś tam dadzą specjalny) Od każdego zlecenia płaci się jakąś tam działkę i chyba jeszcze bezgotówka opodatkowana.Na drzwiach bez zmian - 2,2zł.
Ogólnie szukają kierowców i w ogóle Ameryka.
I tak przy okazji.Podobno Halo OK ostro kona.Ludzie wieją stamtąd i kres już blisko.
ta wersja o damelu to mądra rzecz , byleby tylko np. któraś z sieci telefonicznych chciała cokolwiek zainwestować. jeden nr telefonu , jedna stawka.
taksówkarz chcący z nimi współpracować płaciłby powiedzmy 3 pln za zlecenie i to byłby jedyny koszt współpracy. myślę , że opłacałoby się to obu stronom.
Tomek Spamer
Wysłany: 11-01-2011, 22:18
Ciekaw jestem tylko jak chcą powalczyć o bezgotówkę.
Bez kart dotykowych będzie im ciężko.Chyba ,że jakiś patent wymyślą.
Ciekawe czy bazowe się pojawi jednak po paru msc jak nałapią taksówkarzy?
ta wersja o damelu to mądra rzecz , byleby tylko np. któraś z sieci telefonicznych chciała cokolwiek zainwestować. jeden nr telefonu , jedna stawka.
taksówkarz chcący z nimi współpracować płaciłby powiedzmy 3 pln za zlecenie i to byłby jedyny koszt współpracy. myślę , że opłacałoby się to obu stronom.
Przy dwunastu zleceniach dziennie wyszło by na to, że bazowe wyższe niż w Mapetach (przy założeniu, że pracujesz około 25-ciu dni w miesiącu).
może i tak , ale nie bierzesz zleceń , nie płacisz.
a ja to już nie pamiętam kiedy wziąłem 12 zleceń
ps.
a pomyśl ile byś zabulił biorąc po 12 zleceń dziennie w sawie
A skąd beda wiedziec gdzie akurat jestem zeby dac mi zlecenie przez telefon, zebym nie musiał leciec przez cale miasto???
Zapiszesz się za pomocą terminala GPRS i za pomocą tegoż terminala dostaniesz zlecenie. Sposób pracy taki sam jak np. w Ele ale łączność oparta jest na sieci telefonii komórkowej. Kilka korporacji w Warszawie już tak pracuje.
Tomek Spamer
Wysłany: 12-01-2011, 19:35
Oni mają nie mieć terminala właśnie.
Ostatnio zmieniony przez Tomek 12-01-2011, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Zapiszesz się za pomocą terminala GPRS i za pomocą tegoż terminala dostaniesz zlecenie. Sposób pracy taki sam jak np. w Ele ale łączność oparta jest na sieci telefonii komórkowej. Kilka korporacji w Warszawie już tak pracuje.
Ostatni w Sawie testują to. Już 10 samochodów na tym jeździ. Narazie mają problem z kanałem głosowym i nie podjeżdżają na lotnisko bo jak ich zawołać?
Mam nadzieję,że im to nie wyjdzie i pomysł padnie, bo nie mam zamiaru inwestować w następne zabawki p.Sz
Terminalem będzie odpowiedni telefon z odpowiednią aplikacją... rozwiązanie fajne, dopóki działa internet i nie potrzeba wezwać pomocy. Ale jako "proteza" do klasycznego terminala i radia, ogólnie bardzo fajna sprawa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum