logo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: co, na, to, wy

co wy na to?
Autor Wiadomość
TOMI
Jednopostowiec

Powinowactwo z taksówką: klient
Wysłany: 10-09-2011, 23:10   co wy na to?

Witam,

co wy na to jeżeli powstanie korporacja która będzie dawała swoje samochody minimalną pensje stałą i prowizje praca na trzy zmiany nic Was nie obchodzi tylko jeżdzić .
Postaw piwo autorowi tego posta

konex 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: TAXI
Korporacja: ELE
Piwa: 34/83

Grupy: ELE TAXI
Wysłany: 10-09-2011, 23:37   

Na pewno znalazłoby się trochę chętnych kierowców, ale większość z nas jednak chce być niezależna, nie każdy ma jednak taką możliwość.

jest sporo ale, formalnych i nieformalnych, ale o nich napiszę kiedy indziej...bo teraz mi się nie chce i idę spać...
w skrócie - obawiałbym się o uczciwość, zapał do pracy, kwestia licencji taxi na kilku kierowców (nie wiem jak to jest u nas w kraju).
Inna kwestia to taka, że jest to zawód, który raz rozpieszcza nadmiarem pracy, a raz zmusza do wielogodzinnych oczekiwań na zlecenie. Czy taki właściciel korpo zrozumiałby sytuację jak jeden ze zmienników przywoziłby 80zł z 8 godzin... bo wyczekał 3 ruchy za 20zł i 2 po 10? Czy stwierdziłby, że się obijałeś te 8h na papierochach i hotdogach, czy że po prostu tyle było zleceń, taki był ruch?
Tej pracy nie można traktować normami, bo raz jesteś usatysfakcjonowany po 4h pracy i zjeżdżasz do domu z 4 stówami obrotu, a raz przejeździsz 12h i masz w kieszeni 150zł...

Dimple 
Sponsor
Scotch Whisky

Powinowactwo z taksówką: Taxi
Piwa: 147/97

Wysłany: 11-09-2011, 02:06   

Dokładnie tak jak mówi KONEX. Zaraz by było "ale",że jesteś za mało wydajnym obibokiem,albo,że wały kręcisz na boku. To nie jest takie kolorowe jak się niektórym wydaje.

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Piwa: 289/303

Wysłany: 11-09-2011, 02:38   

Napiszcie mu jeszcze jak załatwić po taniości częstotliwość radiową, system do obsługi zleceń i jak założyć Fundację Wspierania Biedoty Taksówkowej ...
Wg mnie to kolejny "szukacz" odpowiedzi na zagadnienia, których się nie dowie w realu, bo każdy normalny taksówkarz by go po takim pytaniu opluł i skatował.
Popularność staje się męcząca ... Jeszcze żeby z tego kasa jakaś była konkretna ... ;)

Don Pedro 
Gaduła

Korporacja: Volfra
Piwa: 28/46
Wysłany: 11-09-2011, 07:23   

Czyżby Tomi to pajka, wieczorek albo tym podobny typ? Tym panom dziękujemy :dupsko: :coto: :no: :fuck: :crazy:
Admin, najlepiej wywal ten temat jako wybitnie dla nas szkodliwy.
konex napisał/a:
Na pewno znalazłoby się trochę chętnych kierowców

konex, bardzo Cię proszę, jasne jest jacy to byliby chętni. Myślałem że chciałeś się odciąć od tych korzeni ?|

Dąbroś 
Sponsor

Piwa: 111/327

Wysłany: 11-09-2011, 10:40   

Przyszlosc lacznosci w taksowkach bedzie wygladala tak, jak jest teraz w 800-400-400 gdzie jezdza bez radia tylko uzywaja smartfonow i wtedy zadna czestotliwosc nie jest potrzebna, koszty obslugi sa nizsze.
Na ten temat moga sie wypowiedziec wiecej ci co tam jezdza.
Bazy tam nie ma, sa tylko oplaty od zlecen.
I tak uwazam jest sprawiedliwie, bo jak ktos jest rozbity czy chory, to nie ma kosztow.
A jak jezdzi duzo to ma pieniadze i placi za zlecenia.

:)

ZGi 
H.A.M.

Piwa: 47/33

Wysłany: 11-09-2011, 10:52   

Dabros ale jakos tego typu lacznosci pozostawia wiele do zyczenia

Gość, Masz jakieś pytanie w sprawie forum? Pytaj mnie.

konex 
Zorientowany

Piwa: 34/83

Wysłany: 11-09-2011, 11:32   

Dąbroś napisał/a:
Przyszlosc lacznosci w taksowkach bedzie wygladala tak, jak jest teraz w 800-400-400 gdzie jezdza bez radia tylko uzywaja smartfonow i wtedy zadna czestotliwosc nie jest potrzebna, koszty obslugi sa nizsze.
Na ten temat moga sie wypowiedziec wiecej ci co tam jezdza.
Bazy tam nie ma, sa tylko oplaty od zlecen.
I tak uwazam jest sprawiedliwie, bo jak ktos jest rozbity czy chory, to nie ma kosztow.
A jak jezdzi duzo to ma pieniadze i placi za zlecenia.

:)

gdyby jeszcze tam trochę pracy było...gadałem z jednym to za zlecenie zapłacił 60-parę złotych. Wniosek - zrobił ich ok. 30 z "radia". Pomysł fajny, dla mnie wręcz idealny. Ale jak już chce pracować, to tą pracę chcę mieć.

[ Dodano: 11-09-2011, 11:35 ]
Don Pedro napisał/a:
konex napisał/a:
Na pewno znalazłoby się trochę chętnych kierowców

konex, bardzo Cię proszę, jasne jest jacy to byliby chętni. Myślałem że chciałeś się odciąć od tych korzeni ?|

A czy ja mówię, że np. ja byłbym chętny? Ja absolutnie nie byłbym...

A wiem, że chętni by byli, tzn. tacy co fury porozbijali, tacy co komornicy siedzą im na głowie, tacy który mają problem z wypłacalnością, czy zakupem auta i inwestycją w pracę w korporacji.
Czy tacy są gorsi od nas? Nie, po prostu coś im się nie poukładało w życiu.
Sam wiesz, że nie jest pięknie i kolorowo.

Hubert 487 
Spamer

Korporacja: ?
Piwa: 123/139
Wysłany: 11-09-2011, 11:58   

ZGi napisał/a:
Dabros ale jakos tego typu lacznosci pozostawia wiele do zyczenia

Ja nie mam z tym problemów. :D

Niestety Konex ma rację. Z pracą jest krucho. Mam nadzieję że na jesieni ruszy jakaś reklama i coś drgnie. Dużym plusem jest to że jak nie jezdzisz to nie płacisz. To chyba najbardziej obiektywny system opłat korporacyjnych.

Hubert 487 
Spamer

Wysłany: 11-09-2011, 13:16   

A co ma klient do opłat korporacyjnych?
Co do właściciela i centrali to system mocno motywujacy. Więcej zleceń więcej kasy. W Łodzi to funkcjonuje już od kilku lat i nie słychać żeby miały być jakieś zmiany.

Dąbroś 
Sponsor

Piwa: 111/327

Wysłany: 11-09-2011, 13:29   

System w 800-400-400 jest dobry tylko pracy tam brak, moze jak bedzie reklama i bezgotowka to firma sie rozwinie. Na razie jest to tylko dobre dla tych co dorabiaja do taksowki, ale wyzyc sie nie da z tego.
Podoba mi sie ten system, ze placi sie tylko za zlecenia co zmusza wlasciela tez do pracy. :D

lolo 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: Ele Taxi
Piwa: 233/362

Wysłany: 11-09-2011, 14:41   

Hubert 487 napisał/a:
W Łodzi to funkcjonuje już od kilku lat i nie słychać żeby miały być jakieś zmiany.
pewnie dlatego, że to tak świetnie funkcjonuje to Taxi z Łodzi jedzie do Warszawy za 250 PLN.

[ Dodano: 11-09-2011, 14:44 ]
Dąbroś napisał/a:
System w 800-400-400 jest dobry tylko pracy tam brak, moze jak bedzie reklama i bezgotowka to firma sie rozwinie.
już się raczej nie rozwinie

Hubert 487 
Spamer

Wysłany: 11-09-2011, 15:12   

Lolo a co ma wspólnego system opłat do jakiś chorych roszczeń kilku taksówkarzy?

lolo 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: Ele Taxi
Piwa: 233/362

Wysłany: 11-09-2011, 15:27   

Hubert 487 napisał/a:
Lolo a co ma wspólnego system opłat do jakiś chorych roszczeń kilku taksówkarzy?
Jakie chore roszczenia masz na myśli ? Co do systemu to nie sprawdzi się on raczej na dłuższą metę. Chyba, że chodzi o to żeby "coś" mieć na kogucie. Zawsze to lepiej wygląda niż kogut oklejony "Nową".

Hubert 487 
Spamer

Wysłany: 11-09-2011, 15:52   

A uważasz że system w 800400400 z urzędu skutkuje gorszym standardem? Obserwując flotę jaka tam jeździ nie odnoszę wrażenia o niskim standardzie. Klient ma samochód podstawiony na czas. Jedzie czystym samochodem. A czy wszędzie muszą być s classe?

Lolo a czemu tak uważasz? Czyzbys był zdania że jedyną słuszną koncepcją jest 1k bazy i 10% z kwita?

Odpowiedz do tematu