logo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cinema, city, co, czyli, obejrzec, warto

Cinema city - czyli co warto obejrzeć
Autor Wiadomość
Pavulon 
Advocatus Diaboli

Powinowactwo z taksówką: TAXI
Korporacja: ELE
Piwa: 289/303

Grupy: ELE TAXI
Wysłany: 24-05-2011, 02:38   

Teraz będzie trochę poważniej.
Jeden z moich wspaniałych kolegów namówił mnie na pozycję pt "Niepokonani" (tyt.oryginalny - The Way Back ) Jestem pod wrażeniem wielkim. Po pierwsze dlatego że całe zajście miało miejsce na prawdę. Po drugie - dużo rodzimych akcentów jest w tym filmie. W zasadzie w Polsce się zaczyna ... i kończy.
Dla zaciekawionych tą pozycją i dla tych którzy z geografią mają na bakier mała zachęta :

Trasa z Polski do obozu nr 303 na Syberii nie jest uwzględniona na tej mapie ;)
Film polecam gorąco.
Dzięki Andrzej. Na prawdę warto było ;-)
Postaw piwo autorowi tego posta

Zefir 
Stary cierp

Korporacja: ELE SKY TAXI
Piwa: 33/31

Wysłany: 24-05-2011, 07:33   

Popieram, widziałe film.
Jest jeszcze jeden warty obejrzenia w tym stylu
Jeniec: Tak daleko jak nogi poniosą

adnoh 
Stary cierp

Powinowactwo z taksówką: taxi
Piwa: 92/92

Wysłany: 25-05-2011, 12:02   

Polecam film Mary i Maks: TUTAJ

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 24-06-2011, 03:46   

Z okazji dnia ojca moja lepsza część najważniejszej komórki w tym kraju zadecydowała że idziemy do kina. Syn zebrał kasę z kieszonkowego i postawiła tatusiowi kino :) MOja najlepsza z żon też się załapała ;-)
OK - lubię wyzwania :) Poszlim, zwłaszcza że okazało się że w Mulitikinie bilety po 13 zyla;) Młody w necie się robi lepszy niż ja :D
Zaprosił rodzinkę na najnowszą część Piratów z Karaibów

Jeden z moich wspaniałych i sympatycznych kolegów zapytał czy Penelopka daje radę w zastępstwie osobnika płci pięknej pt Keira Knightley

No cóż ... Odpowiem tylko po swojemu, bo nie wiem jak inni odbierają tą sagę o piratach:
Na tej części przygód kapitana Sparrowa nie usnąłem :) Na poprzedniej owszem ;-) Ale ta część opowiada zupełnie inną historię, więc Penelopka nie musiała nikogo zstępować.
I subiektywnie się "pochwalę"
Byłem na seansie 3D - drugi raz w życiu ( pierwszy to "Zabawy zwierząt i parada atrakcji" w kinie OKA).
Dalej niewiedzącym młodszym userom z firmy podpowiem że obecnie często na terminalu biega komunikat że pod tym klubem brak naszych taksówek ;-)
Zmieniłem zdanie o projekcjach trójwymiarowych. Sowieci za pomocą swoich "tekturowych patrzałek" próbowali mi "wmówić" ;-) że nie widzę w 3D. Ponad trzydzieści lat się to im udawało. Dzisiaj za namową mojego najlepszego z synów okazało się że kłamali :D
Okulary może nie są najwygodniejsze (i trzeba oddać po skończonym seansie) ale mimo to wrażenia są pozytywne :D Nawet uwzględniając fakt, że jak dla mnie obraz wyświetlany był za ciemny, a podczas bardzo aktywnych scen jakoś się to 3D nie sprawdzało.
Ale że nie mam doświadczenia w 3D, powiem tylko że ta część Piratów jest warta obejrzenia :D

A teraz czas na negatyw ;-)
Zassałem Jak się pozbyć celulitu . Obejrzałem i qrva nie wiem o czym to jest x. Słowo honoru że Testosteron oglądałem wprowadzając razem z bohaterami filmu i jakoś poszło. A to goowno nie wiem kto zrobił, nie wiem dla kogo i nie wiem po co. Oglądacie na własne życzenie i odpowiedzialność.
Reklamacji nie uwzględnia się po przeczytaniu tego postu :twisted:

Reasumując:
    Piraci: TAK
    Celulit: NIE (bo brzydki jest)

A teraz dokończę " Pacyfik " bo jeszcze mi zostało 3/4 rumu a to fajny film ... serial .... Tak samo jak
Kompania braci ale to takie samo porównanie jak między pierwszymi trzema częściami "Piratów" a tą którą dzisiaj widziałem ")

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 31-08-2011, 03:44   

Wakacje, czasu niby więcej, a nikt nic nie pisze o nowych filmach ...
Ja ostatnio odkryłem nowość dotyczącą filmolubnych osobników, a mianowicie FilmWeb . Znaczy odkryłem na nowo, bo okazało się że owa strona zmieniła się troszkę. Obecnie jest to jakby portal społecznościowy skupiający ludzi lubiących filmy i wszystko co z tym związane :)
Gdyby ktoś chciał poznać moje gusta filmowe, lub podzielić się swoimi :arrow: Moje konto
Zawartość widoczna po zalogowaniu niestety.

A jeżeli chodzi o filmy, to polecam Władcy Umysłów z Matt'em Damon'em w roli głównej.
Natomiast nie polecam Medium również z tym kolesiem. Mimo że lubię filmy o duchach, to ten jakiś taki za bardzo natchniony chyba wyszedł i nie przypadł mi do gustu ;-) Nudny mimo ciekawego początku ciągnie się jak flaki z olejem a końcówka dobija na maksa. Jak dla mnie to stracony czas, mimo że film sam w sobie źle zrobiony nie jest.

Artur'79 
Spamer

Piwa: 274/53

Wysłany: 04-11-2011, 07:09   

Gorąco wszystkim polecam film "Drive" z Ryanem Goslingiem. Niestety grają go już tylko w Mulitkino Targówek. Jeśli chcecie zobaczyć film w tematyce "kierowca" nakręcony w sposób w jaki jeszcze nikt tego nie zrobił, naprawdę warto. Film wręcz magiczny - gra aktorska (głównie Goslinga, ale nie tylko), bardzo dobre zdjęcia, no i ta niesamowita muzyka.

Uprzedzam jednocześnie, że szukający wrażeń pt. "Szybcy i wściekli #76" będą raczej zawiedzeni.

Rzórek 
Spamer

Powinowactwo z taksówką: taksówkarz
Korporacja: Volfra
Piwa: 139/149
Wysłany: 04-11-2011, 13:44   

Potwierdzam Film dobry i dużo ambitniejszy od Szybkich i wściekłych.

konex 
Zorientowany

Piwa: 34/83

Wysłany: 04-11-2011, 17:32   

Mnie też urzekł zwłaszcza muzyką, polecam, miłe 2h spędzone w kinie. Aktor jednej miny Ryan Gosling pozwoli Waszym damom również powzdychać przez te 2 godziny :love: od swojej usłyszałem, "to ten film, co gość jeździ samochodem? Ale jak Ryan G. to mogę iść do kina" :)

Artur'79 
Spamer

Piwa: 274/53

Wysłany: 04-11-2011, 17:52   

Ryan Gosling nie jest raczej aktorem jednej miny. Polecam film "Fanatyk" (oryginalnie "The Believer") z 2001 z nim w roli głównej.

--Nowy-- 
Zainteresowany

Korporacja: ELE TAXI
Postawił 8 piw(a)

Wysłany: 04-11-2011, 21:06   

Również polecam.Soundtrack z filmu cały czas słucham w aucie.

Dąbroś 
Sponsor

Piwa: 111/327

Wysłany: 18-02-2012, 12:31   
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Ja polecam obok juz kultowego filmu "Taksowkarz" ze swietna rola Roberta De Niro, film "Noc na Ziemi" Jima Jarmusha . Wrazenia niesamowite.
Dlatego tez nasza praca ma swoj urok. Widzimy to czego inni ludzie nie dostrzegaja.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Noc_na_Ziemi

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
konex
konex 
Zorientowany

Wysłany: 18-02-2012, 12:42   

przyłączam się i również polecam. dla mnie klasyk i jeden z ulubieńców na domowej półce z płytami dvd.

Dąbroś 
Sponsor

Wysłany: 18-02-2012, 13:02   

Najlepiej Noc na Ziemi oglada sie przy zimnej wodeczce , muzyka jest niesamowita i po polowce wlacza sie 4D przy normalnym telewizorze. ;-)

konex 
Zorientowany

Wysłany: 18-02-2012, 13:35   
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

To zależy jaką kto ma głowę bo film długi i można końca nie dotrwać, także dodatkowym atutem może być jego konwencja 5 epizodów :D

Ostatnio wspomniałem ten film i polecałem mojej pasażerce, która odbywała swój ostatni kurs voucherowy, ponieważ została zwolniona z pracy.
Pamiętasz, kiedy Norweg (chyba) z wąsami wiózł 3 upojonych kolegów... Pili za odprawę. Myśleli, że to jednego z nich najgorszy dzień, a jak się okazało po opowieści kierowcy niektórym los jest jeszcze mniej łaskawy...

Genialny zwrot zdarzeń, z agresji pod wpływem upojenia alkoholowego do współczucia i łez.

Tobie który epizod podobał się najbardziej?
Mnie rozwala energia Benigniego :)

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
Dąbroś
Dąbroś 
Sponsor

Wysłany: 18-02-2012, 18:13   

To byl Fin, a moje ulobione epizody to; jak taksowkara nie chce byc gwiazda filmowa tylko mechanikiem samochodowym, bo to jest prawdziwe zycie .
I Rzym kiedy Benni jedzie w ciemnych okularach w nocy i wiezie "biskupa" i opowiada mu o seksualnych przygodach m.in o owieczce. ;)

Odpowiedz do tematu