Teraz będzie trochę poważniej.
Jeden z moich wspaniałych kolegów namówił mnie na pozycję pt "Niepokonani" (tyt.oryginalny - The Way Back ) Jestem pod wrażeniem wielkim. Po pierwsze dlatego że całe zajście miało miejsce na prawdę. Po drugie - dużo rodzimych akcentów jest w tym filmie. W zasadzie w Polsce się zaczyna ... i kończy.
Dla zaciekawionych tą pozycją i dla tych którzy z geografią mają na bakier mała zachęta :
Trasa z Polski do obozu nr 303 na Syberii nie jest uwzględniona na tej mapie
Film polecam gorąco.
Dzięki Andrzej. Na prawdę warto było
Z okazji dnia ojca moja lepsza część najważniejszej komórki w tym kraju zadecydowała że idziemy do kina. Syn zebrał kasę z kieszonkowego i postawiła tatusiowi kino MOja najlepsza z żon też się załapała
OK - lubię wyzwania Poszlim, zwłaszcza że okazało się że w Mulitikinie bilety po 13 zyla są Młody w necie się robi lepszy niż ja
Zaprosił rodzinkę na najnowszą część Piratów z Karaibów
Jeden z moich wspaniałych i sympatycznych kolegów zapytał czy Penelopka daje radę w zastępstwie osobnika płci pięknej pt Keira Knightley
No cóż ... Odpowiem tylko po swojemu, bo nie wiem jak inni odbierają tą sagę o piratach:
Na tej części przygód kapitana Sparrowa nie usnąłem Na poprzedniej owszem Ale ta część opowiada zupełnie inną historię, więc Penelopka nie musiała nikogo zstępować.
I subiektywnie się "pochwalę"
Byłem na seansie 3D - drugi raz w życiu ( pierwszy to "Zabawy zwierząt i parada atrakcji" w kinie OKA).
Dalej niewiedzącym młodszym userom z firmy podpowiem że obecnie często na terminalu biega komunikat że pod tym klubem brak naszych taksówek
Zmieniłem zdanie o projekcjach trójwymiarowych. Sowieci za pomocą swoich "tekturowych patrzałek" próbowali mi "wmówić" że nie widzę w 3D. Ponad trzydzieści lat się to im udawało. Dzisiaj za namową mojego najlepszego z synów okazało się że kłamali
Okulary może nie są najwygodniejsze (i trzeba oddać po skończonym seansie) ale mimo to wrażenia są pozytywne Nawet uwzględniając fakt, że jak dla mnie obraz wyświetlany był za ciemny, a podczas bardzo aktywnych scen jakoś się to 3D nie sprawdzało.
Ale że nie mam doświadczenia w 3D, powiem tylko że ta część Piratów jest warta obejrzenia
A teraz czas na negatyw
Zassałem Jak się pozbyć celulitu . Obejrzałem i qrva nie wiem o czym to jest Słowo honoru że Testosteron oglądałem wprowadzając razem z bohaterami filmu i jakoś poszło. A to goowno nie wiem kto zrobił, nie wiem dla kogo i nie wiem po co. Oglądacie na własne życzenie i odpowiedzialność.
Reklamacji nie uwzględnia się po przeczytaniu tego postu
Reasumując:
Piraci: TAK
Celulit: NIE (bo brzydki jest)
A teraz dokończę " Pacyfik " bo jeszcze mi zostało 3/4 rumu a to fajny film ... serial .... Tak samo jak
Kompania braci ale to takie samo porównanie jak między pierwszymi trzema częściami "Piratów" a tą którą dzisiaj widziałem ")
_________________ Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie ubiera tego w słowa ...
Wakacje, czasu niby więcej, a nikt nic nie pisze o nowych filmach ...
Ja ostatnio odkryłem nowość dotyczącą filmolubnych osobników, a mianowicie FilmWeb . Znaczy odkryłem na nowo, bo okazało się że owa strona zmieniła się troszkę. Obecnie jest to jakby portal społecznościowy skupiający ludzi lubiących filmy i wszystko co z tym związane
Gdyby ktoś chciał poznać moje gusta filmowe, lub podzielić się swoimi Moje konto
Zawartość widoczna po zalogowaniu niestety.
A jeżeli chodzi o filmy, to polecam Władcy Umysłów z Matt'em Damon'em w roli głównej.
Natomiast nie polecam Medium również z tym kolesiem. Mimo że lubię filmy o duchach, to ten jakiś taki za bardzo natchniony chyba wyszedł i nie przypadł mi do gustu Nudny mimo ciekawego początku ciągnie się jak flaki z olejem a końcówka dobija na maksa. Jak dla mnie to stracony czas, mimo że film sam w sobie źle zrobiony nie jest.
_________________ Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia, nie ubiera tego w słowa ...
Artur'79 Spamer
Powinowactwo z taksówką: taxi
Korporacja: ELE
Piwa: 274/53
Gorąco wszystkim polecam film "Drive" z Ryanem Goslingiem. Niestety grają go już tylko w Mulitkino Targówek. Jeśli chcecie zobaczyć film w tematyce "kierowca" nakręcony w sposób w jaki jeszcze nikt tego nie zrobił, naprawdę warto. Film wręcz magiczny - gra aktorska (głównie Goslinga, ale nie tylko), bardzo dobre zdjęcia, no i ta niesamowita muzyka.
Uprzedzam jednocześnie, że szukający wrażeń pt. "Szybcy i wściekli #76" będą raczej zawiedzeni.
Mnie też urzekł zwłaszcza muzyką, polecam, miłe 2h spędzone w kinie. Aktor jednej miny Ryan Gosling pozwoli Waszym damom również powzdychać przez te 2 godziny od swojej usłyszałem, "to ten film, co gość jeździ samochodem? Ale jak Ryan G. to mogę iść do kina"
Artur'79 Spamer
Powinowactwo z taksówką: taxi
Korporacja: ELE
Piwa: 274/53
Ja polecam obok juz kultowego filmu "Taksowkarz" ze swietna rola Roberta De Niro, film "Noc na Ziemi" Jima Jarmusha . Wrazenia niesamowite.
Dlatego tez nasza praca ma swoj urok. Widzimy to czego inni ludzie nie dostrzegaja.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Noc_na_Ziemi
To zależy jaką kto ma głowę bo film długi i można końca nie dotrwać, także dodatkowym atutem może być jego konwencja 5 epizodów
Ostatnio wspomniałem ten film i polecałem mojej pasażerce, która odbywała swój ostatni kurs voucherowy, ponieważ została zwolniona z pracy.
Pamiętasz, kiedy Norweg (chyba) z wąsami wiózł 3 upojonych kolegów... Pili za odprawę. Myśleli, że to jednego z nich najgorszy dzień, a jak się okazało po opowieści kierowcy niektórym los jest jeszcze mniej łaskawy...
Genialny zwrot zdarzeń, z agresji pod wpływem upojenia alkoholowego do współczucia i łez.
Tobie który epizod podobał się najbardziej?
Mnie rozwala energia Benigniego
To byl Fin, a moje ulobione epizody to; jak taksowkara nie chce byc gwiazda filmowa tylko mechanikiem samochodowym, bo to jest prawdziwe zycie .
I Rzym kiedy Benni jedzie w ciemnych okularach w nocy i wiezie "biskupa" i opowiada mu o seksualnych przygodach m.in o owieczce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum