logo

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cinema, city, co, czyli, obejrzec, warto

Cinema city - czyli co warto obejrzeć
Autor Wiadomość
Pavulon 
Advocatus Diaboli

Powinowactwo z taksówką: TAXI
Korporacja: ELE
Piwa: 270/270

Grupy: ELE TAXI
Wysłany: 20-03-2010, 14:15   

JFK napisał/a:
A czy możesz to jakoś udowodnić ? :|

Jeżeli chodzi o trzy pierwsze elementy to nie ma problemu :)
Gorzej z deklaracją ... W świetle obecnych zajść może okazać się że jestem członkiem związku od 8 lat, składki płacę od 12, a do zarządu zostałem wybrany na początku lat 90-ych :) Więc za to nie ręczę :twisted:

Dimple 
Sponsor
Scotch Whisky

Powinowactwo z taksówką: Taxi
Piwa: 130/82

Wysłany: 20-03-2010, 21:19   

Pavulon napisał/a:
Nie mam syfilisu, HIV'a, syna pedała i złożonej deklaracji członkowskiej :twisted:
Poza tym jest OK :) A u Ciebie ?? ;-)

A ja w przeciwieństwie do Ciebie mam to wszystko :lol: :teref:
Postaw piwo autorowi tego posta

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 11-04-2010, 17:18   
 Autor postu otrzymał 1 piw(a)

Zastanawiałeś się kiedyś jak wyglądałyby twoje ulubione filmy
oglądane od tyłu?
Na przykład kultowy film "Szczęki" nie byłby filmem o krwiożerczej bestii która pożera ludzi, tylko o rekinie który wypluwa ludzi trafiających na plaże.

- Jeśli oglądasz "Zagubionych" od końca, uświadamiasz sobie, że niczym się to nie różni od "Zagubionych" oglądanych od początku.

- Jeśli oglądasz "Rambo" od końca, wtedy to film o Sylvestrze Stallone, który leczy ludzi magicznym odkurzaczem do kul i naprawia helikoptery łukiem i strzałami.

- Jeśli oglądasz trylogię "Władcy pierścieni" od końca, wtedy jest to film o niskim gościu, który dostał od wulkanu fajny pierścień i wraca z nim do domu.

- Jeśli oglądasz "Memento" od końca, wtedy ten film ma sens.

- Jeśli oglądasz od tyłu specjalne wydanie "Gwiezdnych wojen: Nowej Nadziei" z 1997 roku, wtedy Greedo strzela pierwszy.

- Jeśli obejrzysz "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona" od tyłu, to jest to film o starzejącym się facecie, który poznał młodniejącą z dnia na dzień kobietę.

- Jeśli obejrzysz "Klan" od tyłu, to... zmarnujesz masę czasu i będziesz znowu w latach 90.

- Jeśli obejrzysz "Prison Break" od tyłu to jest on o facetach ścigających policję, którym nie bardzo to wychodzi, więc włamują się do więzienia i zamieszkują w celach.

- Jeśli oglądasz "Armageddon" od tyłu, to jest to o kolesiach którzy przewiercając asteroidę nacelowali ją na ziemię, a potem zostali ukarani jakimś treningiem dla astronautów i zesłani na rafinerię [Barton]

- Jeśli oglądasz Monty Pythona od końca, to... nadal jest abstrakcyjny i szurnięty.

- Jeśli oglądasz "Fortepian" od tyłu, to jest to o babce, która się na początku topi, później jakiś facet obcina jej palca, przez co z nerwów przesypia się z innym facetem, który jej za to obiecuje fortepian, tylko po to, by wrócić do tego od palca i wrócić do fortepianu na plaży. Przez cały film babka nic nie mówi, tylko ma wytrzeszcz. Nadal nudny.

- Jak oglądasz "Pulp fiction" od końca to obejrzyj jeszcze raz od końca.

- Jak oglądasz Pulp Fiction od końca to się dowiesz że przedawkowanie adrenaliny leczy się kokainą.

- Jak oglądasz Irreversible od końca to jest to zwykły nudny film.

- Jak oglądasz BSG od końca to dowiedz się, że ludzie cofnęli się 150000 lat w czasie i ewolucji żeby dać się skopać a potem skopać bandę robotów.

- Jak oglądasz Ally McBeal od końca to Ally tyje.

- Jak oglądasz wyścig F1 od końca to wygląda dość ciekawie choć i tak żaden team nie ma szans z Force India, który po prostu wymiata na każdym okrążeniu, ale po 2 godzinach emocjonującej walki dowiadujesz się, że wszyscy dojechali na metę jednocześnie i nikt się nie cieszy.

- Jak oglądasz mecz piłki nożnej od końca to dowiesz się, że chodzi o to, żeby bramka wystrzeliła piłkę do atakującego a potem żeby ustawić ją dokładnie na środku boiska.

- Jak oglądasz mecz piłki nożnej od końca dowiesz się, żeby faulować jak tylko sędzia pokaże kartkę

- Jeśli oglądasz film z kamery z supermarketu od końca to dowiadujesz się, że klienci przynoszą różne rzeczy do sklepu i płacą kilkaset złotych za możliwość umieszczenia ich na półkach.

- Jeśli oglądasz Tajemnicę Brokeback Mountain od końca to opowiada on historię geja mającego duże problemy rodzinne, który wyjeżdża w góry oddając się wyuzdanej namiotowej sodomii, po czym wraca do rodziny, stopniowo utwierdzając się w swoim heteryzmie.

Jak oglądasz Modę na Sukces od końca to gratuluję dostania się do pętli bez początku ani końca.

Jeśli oglądasz pojedynek bokserski to na początku koleś cały zakrwawiony wstaje z desek i z każdą rundą mu się rany goją aż do momentu kiedy na koniec przeciwnicy się witają.

Gdy oglądasz "Shreka" od tyłu, to rozumiesz że jest to historia mądrego ogra, który zrozumiał, że zrobił błąd żeniąc się z ogrzycą (i w ogóle się żeniąc) i dla świętego spokoju postanawia zanieść ją do wieży strzeżonej przez smoka

Gdy oglądasz "Piłę" od końca, to ten film opowiada o mądrym staruszku, który buduje maszyny, które następnie ludzkie szczątki zamieniają na żywych ludzi.

Jeżeli oglądasz ,,Czterej pancerni i pies ,, od końca , to dowiadujesz się że po wygraniu II Wojny Światowej Janka zesłali na Syberię.

Gdy oglądasz Zohana od końca widzisz staczającego się fryzjera który wreszcie staję się antyterrorystą.

- Jeśli obejrzysz ''''Heroes'''' od końca, zdasz sobie sprawę, że serial jest coraz lepszy z odcinka na odcinek.

- Jeśli obejrzysz ''''Przyjaciół'''' od końca, jakimś sposobem tylko Courteney Cox robi się coraz starsza (to pewnie sprawa fryzury).

- Jeśli obejrzysz "Dextera" od końca, to jest on o facecie, który wyciąga ludzi z dna oceanu i składa ich do kupy by mogli popełniać przestępstwa.

- Jeśli obejrzysz Najniebezpieczniejszy zawód świata od końca to dowiesz się, że na Alasce żyją rybacy którzy ładują kraby na łodzie potem płyną na środek morza Beringa ładują kraby do koszy i z uśmiechem na ustach zostawiają na 36 godzin kosze w oceanie by kraby uciekły do morza. Potem wracają do portu.

- Królewna śnieżka puszczona od tyłu opowiada historię szczęśliwej królewny którą pocałunkiem uśpił książę, a stara kobieta obudziła ją karmiąc magicznym jabłkiem.

- Jak oglądasz Matrixa I od końca, to staje się on opowieścią o kolesiu, któremu wydaje się, że walczy z programem komputerowym, zwraca tabletkę extasy, włamuje się do pracy przez okno, idzie na imprezkę a potem chwilę czatuje z nieznajomymi i kładzie się spać.

- Podziemny krąg opowiada o szaleńcu, który pod wpływem przypadkowo poznanego człowieka staje się porządnym pracownikiem.

- Pretty Woman od końca to opowieść o facecie, który zmusza ukochaną do pracy na ulicy jako prostytutka.

- Skazani Na Shawshank od tyłu to historia kolesia, który włamuje się do więzienia i przez 20 lat zbiera na dziedzińcu piach, żeby zamurować dziurę w ścianie jego celi.

- Jeśli obejrzysz dowolny odcinek "House M.D." od tyłu, opowiada on o pacjencie, który przyszedł do szpitala, gdzie lekarze wysysają z niego leki potrzebne mu do życia. Pod koniec odwożą go karetką i zostawiają nieprzytomnego na ulicy/chodniku/podłodze, po czym pacjent cudownie ożywa i idzie do pracy.

- Jeśli oglądasz "Heroes" od końca to:
Sylar sprząta cały bałagan przy pomocy telekinezy i leczy ludzi z odłupaną czaszką, Claire ma moc otwierania swoich ran, a Parkman, gdy odezwie się do niego brzuchomówca, robi dziwne miny.

- Jeśli oglądasz filmy ze Stevenem Seagalem od końca dowiadujesz się, że jest on mnichem, który cudownie leczy złamane kończyny napotkanym ludziom a potem daje im spluwy na pożegnanie.

- Titanic puszczony od końca opowiada o tajemniczych ludzkich żyjących pod wodą którzy za pomocą góry lodowej łatają dziurę w statku i płyną na ląd by tam założyć rodziny.

- Jeśli oglądasz serial South Park od końca to dowiadujesz się, że każdy morał prowadzi do tragedii.

- Jeśli obejrzysz Batmana od końca to dowiesz się, że wszyscy wariaci biegający w maskach pod wpływem zbiegów okoliczności stają się normalnymi obywatelami.

- Jeśli obejrzysz Zieloną milę od końca dowiesz się, że jest to historia faceta który pod wpływem wysokiego napięcia zostaje złym demonem rozsiewającym choroby.

- Milionerzy od końca to teleturniej w którym każdy płaci określoną kwotę na starcie zależnie od tego ile chce pytań, następnie idzie do domu po odpowiedzi na coraz prostsze pytania.

- Notatnik śmierci puszczony od tyłu opowiada historię chłopca, który po wymazywaniu imienia określonego przestępcy z notatnika wskrzesza go.

Zawody Sumo od końca polegają na tym, że jeden pomaga drugiemu wstać potem się przytulają łapią ryż i idą do domu.

Seksmisja od tyłu przedstawia historię dwóch facetów, którzy weszli pod ziemię do kolonii kobiet, po to by dać się zamrozić

- Jeśli obejrzysz ''Jak rozpętałem II wojnę światową'' od końca, poznasz historię żołnierza, który przemierza pół świata, żeby położyć się spać w międzynarodowym pociągu.

- Jeśli obejrzysz Madagaskar od końca, będzie to historia grupki zwierząt, która wyciska z siebie siódme poty, aby dostać się do Nowego Jorku.

Więcej szczegółów
Wystawiono 1 piw(a):
dakota
JFK 
Siostra

Powinowactwo z taksówką: ....
Piwa: 68/54

Wysłany: 11-05-2010, 20:09   

"The box" strawiłam ostatnio.
Niby fajny a jednak nie do końca. Mniej więcej od połowy zaczyna się robić mocno przekombinowany. Intrygująca początkowo, fabuła powoli ustępuje miejsca czemuś na kształt "Odmiennych Stanów Świadomości". Niepotrzebnie.
Mam mieszane uczucia.

W kategorii NIE POLECAM JAK JASNA CHOLERA: drugi film adaptowany z bestsellerowych obecnie powieści niejakiego Stiega Larssona - Millennium, czyli "Dziewczyna, która igrała z ogniem"
Dno i wodorosty ! Wytrzymałam jakieś 4o minut i w dupu wyłączyłam. W przeciwnym razie byłabym pierwszą w historii osobą, która popełniła samobójstwo ... zanudzając się na śmierć ;/

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 11-05-2010, 21:31   

A ja z kolei zachęcę do dwóch pozycji :)
Niby różne a jednak bardzo podobne. Jedna nasza rodzima, druga a jakże "holyłudowa" ;) Ale ...
Mi spodobało sie wpięcie tzw przypadkowości w życie normalnych ludzi, gdzie każdy ma swoje sprawy ...
Nie zagłębiam się dalej.
Polecam: Zero naszej produkcji
oraz Walentynki , prodakszyn of jUeSAj :D
Ten drugi tytuł może sugerować jakieś babskie romansidło, ale nic mylnego. Po prostu trzeba zobaczyć, żeby ocenić ;-)
Natomiast z gniotów ostatnio oglądanych nie polecam "Efekt Motyla 3 "
No dramat po prostu ... Pierwowzór był super ale trzecia odsłona to już masakra. Bazowanie tylko na tytule, reszta to pomyje.

P.S. Wszystkie w/w pozycje mam w kopiach zapasowych na dysku ;-)

JFK 
Siostra

Wysłany: 07-07-2010, 20:22   

Wolfman-a obejrzałam w niedzielę.
:hm: Sama nie wiem czy polecić, czy nie...

Fabuła jak fabuła - krótki film o wilku. :? Żadna niespodzianka.
Anthony Hopkins alias Hannibal Lecter tym razem jest wilkołakiem. Benicio Del Toro - też.
W zasadzie biorąc pod uwagę liczbę mnogą wilkołaków tytuł powinien brzmieć "Wolfmans" :hm:

Pomimo wątpliwych walorów artystycznych obejrzałam od deski do deski, a to za sprawą scenografii. Coś niesamowitego ! Klimat, scenerie, kadry PRZEPIĘKNE !
Doskonale oddana ( tak przypuszczam :| ) atmosfera XIX-wiecznej angielskiej prowincji z ponurym zamczyskiem w tle.
Naprawdę robi wrażenie.
Zdjęcia - Shelly Johnson
Brawo ten Pan

:brawo: :brawo: :brawo:

Poleciłam i nie poleciłam ( jednocześnie ) więc chyba się liczy jako pełnosprawny post ? 8)

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 07-07-2010, 20:31   

JFK napisał/a:
Wolfman-a obejrzałam w niedziele.

Ale Ci fajnie ... :D
Ja mam z tej pozycji filmowej ... serial.
Niby horror - bo krew tryska hektolitrami, a flaki latają wokół, ale jakoś nie mogę nigdy dotrwać do końca ...
Ale co prawda to prawda - technicznie filmy zrobiony przewyśmienicie. Co do zawartości merytorycznej -nie mam zdania. Nie znam zakończenia ;-)
Dobry widać, bo jak kiepski, to mnie trzęsie że jakieś goowno oglądam i tracę czas ;]
A propo's ... The Broken ... brak mi słów na opisanie tego "dzieła" ...
Nie polecam, a nawet ostrzegam ... szkoda czasu :no:

JFK 
Siostra

Wysłany: 15-09-2010, 18:46   

RepoMen.
Całkiem, całkiem. Trochę nawalanki, trochę thillera ( a raczej horroru ) medycznego, trochę love...
Oscara nie dostanie, to pewne ale ogląda się przyjemnie.
Jeszcze przyjemniej się słucha :D Świetny soundtrack !!
Polecam.

Robin Hood.
Ridley Scott wyreżyserował kilka dobrych filmów. Wystarczy wspomnieć "Ósmego obcego..." ,"Thelmę i Louis". "Łowcę androidów" czy "Amerykańskiego gangstera".
Były i w jego karierze gnioty, jak choćby G.I. Jane
Robina można zaliczyć do średniaków ...ze wskazaniem na gniota
Realizacja nie najgorsza ale Russel Crowe chyba się pomylił i znów zagrał gladiatora zamiast tytułowego filantropa z łukiem.

Kto widział "Incepcję" ?
Jakie wrażenia ? Tylko szczerze 8)

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 15-09-2010, 20:29   

JFK napisał/a:
Kto widział "Incepcję" ?
Jakie wrażenia ? Tylko szczerze 8)

Ja widziałem - szczerze :)
A jakie wrażenia ?? Dla mnie bardzo pozytywne. Nie jest to kolejna superprodukcja w stylu Avatara lub Titanica (chociaż "pienkny Leoś" daje też radę w INCEPCJI ;-)
Film jest trudny do opowiedzenia, i nie o to chodzi. Zrobiony z pomysłem przede wszystkim, czego ostatnio brakuje w holyłudowych produkcjach. O efektach nie wspominam, bo w tych czasach w każdym filmie są "efeky", i jest ich trochę ale ze smakiem, lecz tutaj mają uzasadnienie :) Dlaczego ??
A to już trzeba samemu zobaczyć, a wg mnie warto. Tak jak Matrix był przełomem filmowy swego czasu, teraz tak traktuję Incepcję. Jak dla mnie 7/10. I mimo że fajnie się go ogląda, to nie jest kolejna strata czasu.
Natomiast moja najlepsza z żon namówiła mnie na SALT z Angeliną Jolie. Dziwny film. Ale też się przyjemnie ogląda. Polecam, zwłaszcza że gra w nim nasz sztandarowy aktor - Daniel Olbrychski, czyli nasz rodzimy Azja Nadziany ;-)

MarRo 
Zorientowany

Powinowactwo z taksówką: Taxi
Piwa: 30/26

Wysłany: 15-09-2010, 23:19   

Azja właź na pal .....
eeee mam go w dopie

JFK 
Siostra

Wysłany: 09-11-2010, 20:22   

Każdy wielbiciel Woody Allena MUSI obejrzeć "Co nas kręci, co nas podnieca". Po prostu MUSI !! !!
Oczywiście wszystko kręci się wokół dupy ale to amatorów tego reżysera (przy okazji dramaturga, aktora, komika i pisarza ) nie pierwszyzna i dziwić nie powinno.
Świetna pozycja :D

A oto mała próbka, czyli kilka cytatów ( z różnych filmów ):

"Nie mogę słuchać Wagnera w takich dawkach. Od razu mam ochotę napaść na Polskę."

"Nie dość, że nie ma Boga, to jeszcze spróbuj znaleźć hydraulika w weekend!"

"Prognozy są bardzo trudne, szczególnie w odniesieniu do przyszłości."

"Tydzień temu kupiłem strzelbę. Gdybym miał guza, zabiłbym sie. Ale moi
rodzice byliby zrozpaczeni. Musiałbym ich najpierw zabić. A potem ciotkę i
wujka. To byłaby rzeź."

"Achilles miał tylko piętę Achillesa. Ja mam całe ciało Achillesa."

"Gdy byłem mały, chciałem mieć psa. Ale moi rodzice byli na to za biedni i
kupili mi mrówkę."

"Posiadanie pieniędzy jest lepsze od ich braku, przynajmniej z powodów finansowych."

"Jeśli zobaczysz intruza w trakcie obrabiania twego domu, nie wpadaj w panikę. Pamiętaj, że on boi się nie mniej niż ty. Dobrym sposobem jest obrabować JEGO. Przejmij inicjatywę i uwolnij włamywacza od zegarka i portfela."

"Ja i mój były mąż zakochaliśmy się w sobie od pierwszego wejrzenia. Należało spojrzeć po raz drugi..."

"- Nas jest dwoje a on jeden.
- Ale on ma siekierę i z łatwością zrobi z nas czworo."

"Skąd do cholery mogę wiedzieć skąd wzięli się naziści? Ja nawet nie wiem jak działa otwieracz do konserw!"

"-Co ma pan zamiar robić po odsiedzeniu trzech wyroków po 95 lat za rozmaite przestępstwa?
-Hmm... Mam zamiar pracować z dziećmi! "

I na koniec mój ulubiony :D

"-Spójrz na tego gościa z Indiany. Zamordował 12 osób, rozczłonkował je i wszystkie zjadł.
-To się dopiero nazywa alternatywny styl życia. "

:lol: :lol: :lol:

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 04-02-2011, 04:13   

Pisałem ostatnio o filmie Incepcja.
Ale dwa dni temu dorwałem jeszcze lepszą pozycję, a mianowicie :arrow: Mr. Nobody .
Incepcja była trudna do opowiedzenia, ale ten to jest dopiero wykręcony ...
Jeżeli widzieliście Wojnę Polsko Ruską, Slidig Door (Przypadkowa Dziewczyna), Incepcję oraz Dziwny przypadek Beniamina Buttona i podobały się Wam choć trochę, Polecam Mr. Nobody.
Dawno tak pokręconego filmu nie widziałem. Tylko nie sugerujcie się opisem na FilmWebie, bo nie oddaje istoty przekazu :)

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 13-02-2011, 23:38   

A wracając do "megaprodukcji" pt Avatar ...
Wiecie jak powstał pomysł ??
Jak nie to zobaczcie :D

Zefir 
Stary cierp

Korporacja: ELE SKY TAXI
Piwa: 19/17

Wysłany: 14-02-2011, 04:28   

Pavulon. A teraz to translate :DDD :DDD :DDD

Pavulon 
Advocatus Diaboli

Wysłany: 26-02-2011, 06:38   

Co Ci "translate" ??
Widziałeś Pocahontas ?? Widziałeś Avatara ??
Nie ?? To szkoda :D
A jak widziałeś to sam sobie przetłumacz :)
A jak nie umiesz to są zapisy na język angielski w biurze :twisted:

A teraz powrót do staroci "holyłódzkich" w nowym wydaniu.
Predatora z późniejszym gubernatorem Kalifornii zakładam że większość widziała :) ( A jak nie to jest mi z tego powodu bardzo wszystko jedno :-) )
Ale nie w wydaniu musicalowym ;-)
No prawie jak Skrzypek na dachy tylko nie skrzypek, a komandos, i nie na dachu a w dżungli, reszta się zgadza :D

I jeszcze jeden z gubernatorem, ale wcześniejszy, czyli Conan Barbarzyńca w takiej samej aranżacji :lol:

Odpowiedz do tematu