W inych miastach jednak potrafią i znaja sie jak pogonić nielegała.Opowiedziano mi wczoraj historę z Torunia i to fakt autentyczny.Koleś jezdził w Warszawie jako taxi bagażowe w Top-tax.W dowód rejestracyjny miał wbite taxi bagażowe.Autko to passat kombi.Jakiś czas temu przeniósł sie do Torunia,tam zrobił licencję i śmigał sobie w najlepsze jako legalna taksówka.Aż do środy zeszłego tygodnia.Kontrola policyjna... i zajumali mu dowód rejestracyjny.A za co? Za to że miał tam wbite taxi bagażowe a nie samo taxi.Miły pan policjant powiedział mu że gdyby miał choć kratkę zamontowaną to byłaby inna rozmowa.Więc na pipidówie znaja sie a w stolicy???
Co to za pasek?Mój ma kratko-siatke za siedzeniami i każdy tak ma( b5)
Nie każdy, bo mój nie ma.
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
Kupiłem kiedyś auto zarejestrowane jako ciężarówka - z ciężką stalową kratą. Auta takie były rejestrowane na 4 osoby i miały usunięty środkowy pas z tylnej kanapy. Żeby zrobić z niego taxi osobowe musiałem zamontować pas, wychrzanić kratkę, dostać papier ze stosownego i upoważnionego warsztatu, pojechać zrobić przegląd i przerejestrować w urzędzie. Trochę bieganiny i hajsu
A dziwicie się ,że jeżdżą "bagażówki". Ale jak chce się wydymać fiskus na VAT to się kupuje ciężarowe Seicento i wtedy wszystko jest ok. No i jak ma być dobrze?
_________________ WE ARE ELE TAXI. YOU WILL BE ASSIMILATED. RESISTANCE IS FUTILE!
His Lordship Don De Marlone El Kalzone Self-Proclaimed Ruler Of All Oceans And Seas As Well As The Emperor Of The Universe And Lord Of Distant Galaxies
Powinowactwo z taksówką: Taxi
Korporacja: Wolny Strzelec
Piwa: 85/29 Skąd: się biorą CZOPKI
Wysłany: 14-02-2012, 17:09
Oczywiście że to jest złe, ale jeśli w tym kraju każdy cie chce stukać w na każdym kroku, to i ty musisz kombinować jak przetrwać inaczej nie dasz rady przetrwać choć byś
[ Dodano: 14-02-2012, 17:10 ]
Hubert 487 napisał/a:
Chyba już tego przepisu o kratkach nie ma jeśli chodzi o vat ale nie jestem pewny.
Auto musi mieć wygrodzoną przestrzeń ładunkową większą od kabiny pasażerskiej.
_________________ Better Dead Than Red!!!
"Niech się prostuje nieszczęść splot i niechaj drżą moskiewskie karły,
hańba wierzącym w sierp i młot, chwała za niepodległość zmarłym!"
A ja napisze o milym spotkaniu z panem wladza, wczoraj podczas kontroli trafilem na policjanta, ktory delikatnie mowiac nie przepada za bagazowkami, zamorskimi itp. Pokazal mi pismo z urzedu miasta skierowane do sluzb konrolnych, w ktorym bylo sprecyzowne w jakich firmach jezdza podroby i na co maja zwracac szczegolna uwage. Chodzi o firmy ssawa, wawa i głab. Jednak miasto troche tego stara sie pilnowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum